Ispiši ovu stranicu
Utorak, 24 Ožujak 2020 10:33

Policija na punktovima kontrolira ulaz u Požeško-slavonsku županiju iz međugradskih pravaca, ali i kretanje osoba unutar županije

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

BRESTOVAC - Policijski službenici PU Požeško-slavonske na punktovima kontroliraju ulazak u Požeško-slavonsku županiju iz međugradskih pravaca, ali i kretanje osoba unutar županije koje nemaju propusnicu za kretanje zbog posla ili drugih dužnosti.

Na jednom takvom punktu u Brestovcu nazočili smo kontroli vozila iz pravca Nove Gradiške i Pakraca, koji se kreću prema gradu Požegi. Vozači se uglavnom pridržavaju propisa o kretanju, imaju propusnice, jer se najveći dio prometa odvija s kamionima i dostavnim vozilima. Vrlo malo ima osobnih automobila, no bili smo svjedoci i vraćanja pojedinih automobila u kojima vozači nisu imali propusnicu. Nije zabilježen za našeg boravka niti jedan slučaj kršenja samoizolacije.

Na punktu je nazočila i glasnogovornica PU Nikolina Janković, koja nam je tom prilikom istakla slijedeće: - Dana 23. ožujka 2020.g. na snagu je stupila Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH. Sukladno Odluci, ovisno o okolnostima, građani moraju nabaviti propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta odnosno stalnog boravišta od nadležnih tijela.

Policijski službenici kontroliraju putnike te provjeravaju imaju li kod sebe propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta i stalnog boravišta. Punktovi su postavljeni u suradnji sa susjednim PU kako bi bili pokriveno cijelo područje, a isto tako policijski službenici provode i nadzor Odluke na području cijele PU.

Stožeri civilne zaštite gradova i općina na području naše županije nadležni su za izdavanje propusnica te je na njihovim web stranicama objavljen obrazac zahtjeva u kojem građani trebaju obrazložiti potrebu za izdavanje propusnice.

Uz stožere civilne zaštite, za izdavanje pojedinih vrsta propusnica nadležne su odgovorne osobe u pravnoj osobi i liječnici obiteljske medicine.
Također policijski službenici kontinuirano provode kontrolu osoba koje se nalaze u samoizolaciji. Na području naše PU do sada je smo evidentirali 71 dojavu građana i utvrdili 19 mjera kršenja samoizolacije o čemu smo obavijestili Državni inspektorat radi poduzimanja daljnjih mjera.

Galerija slika