Ponedjeljak, 18 Svibanj 2020 09:26

Dva slijetanja pijanih vozača, a višestruki prekršitelj vozio teretno vozilo bez dozvole i prevozio drva bez doznaka pa ga uhitili

Ocijeni sadržaj
(28 glasova)

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

U subotu 16. svibnja 2020. oko 21.40 sati u mjestu Biškupci, 62-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,93 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, prešao je vozilom na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera te sišao na putnu bankinu i sletio u putni kanal. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 62-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

U nedjelju 17. svibnja 2020. oko 1.40 sati u Kutjevu na raskrižju ulica kralja Zvonimira i Hrvatskih branitelja, 38-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,49 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, nije se kretao vozilom uz desni rub kolnika već je sišao na travnatu površinu te sletio u putni kanal. Protiv 38-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se još dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i to u Požegi na Trgu Svetog Trojstva i u mjestu Radovanci.

Ugrožavao promet

U subotu 16. svibnja 2020. oko 12.50 sati u mjestu Bektež, prilikom kontrole prometa zatečen je 25-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao teretnim automobilom marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka. Također je utvrđeno da je prevozio drvnu masu bez popratne dokumentacije, a budući da je višestruki počinitelj prometnih prekršaja uhićen je i protiv njega slijedi  prekršajni nalog te obavijest šumarskom inspektoru zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o šumama.