Petak, 22 Svibanj 2020 13:01

Prebrzi Mini Cooper pokupio dva Opela u Ulici Pavla Radića, a čestom prekršitelju 15-godišnjaku privremeno oduzeto vozilo

Ocijeni sadržaj
(22 glasova)

Prometna problematika

U četvrtak 21. svibnja 2020. oko 8.45 sati u Požegi u Ulici Pavla Radića, 31-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Mini Cooper“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine prednjim dijelom vozila je udario u zadnji lijevi bočni dio osobnog automobila marke „Opel“, požeških registarskih oznaka kojim je upravljala 41-godišnjakinja i koja se zaustavila poradi vozila koje je skretalo ulijevo. Nadalje, pokušavajući izbjeći navedeno vozilo 31-godišnjak je prešao u suprotnu prometnu traku te udario u osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, a kojim je iz suprotnog smjera upravljala 71-godišnjakinja. 31-godišnjem vozaču je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna.

Višestrukom recidivistu prometnih prekršaja privremeno oduzeto vozilo

U četvrtak 21. svibnja 2020. oko 19 sati u Kaptolu u Požeškoj ulici policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 15-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka.

Budući da je 15-godišnjak višestruki počinitelj prometnih prekršaja upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a već je tri puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao te protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Požegi koji će odlučiti o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

Ističemo da je riječ o višestrukom recidivistu koji je od donošenja izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti prometa na cestama u više navrata zatečen u činjenju prometnih prekršaja.