Petak, 12 Travanj 2013 09:27

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

MALOLJETNIK UHVAČEN SA MARIHUANOM

U srijedu, 3. travnja 2013. godine oko 13.50 sati u Požegi u Ratarničkoj ulici, policijski službenici su kod 17-godišnjaka pronašli manju količinu opojne droge cannabis marihuane. Protiv počinitelja slijedi optužni prijedlog.

DVIJE PROMETNE NESREĆE S MATERIJALNOM ŠTETOM

U srijedu 3. travnja 2013. godine dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Prva se dogodila oko 6.10 sati na državnoj cesti 53 između Vukojevice i Milanluga uslijed nepropisnog mimoilaženja dva teretna automobila, a druga oko 12.20 sati u Pleternici u ulici Bana Josipa Jelačića gdje je osobni automobil naletio na psa.

DVIJE INTERVENCIJE VATROGASACA

U petak, 5. travnja 2013. godine, oko 19 sati u mjestu Eminovci u ulici Vukovarskoj došlo je do požara u obiteljskoj kući. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba samo je nastala materijalna šteta. Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara ljudski faktor i u tijeku je kriminalističko istraživanje.

U subotu, 6. travnja 2013. godine, oko 3.20 sati u Pleternici u ulici Bana Josipa Jelačića u dvorištu obiteljske kuće 70-godišnjakinje došlo je do požara unutar dvorišne zgrade na drvenoj kutiji u kojoj su se nalazili pilići. Do požara je došlo uslijed pregrijavanja električne žarulje koja je grijala piliće. Požar je ugašen oko 3.50 sati.  

TRI PROMETNE NESREĆE S OZLIJEĐENIM OSOBAMA

U petak, 5. travnja 2013. godine, oko 8.20 sati na D-38 između mjesta Kamenska i Orljavac 25-godišnja vozačica osobnog automobila marke „Renault clio“, daruvarskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku izgubila je nadzor i sletjela s kolnika nakon čega se vozilo prevrnulo na krov. 25-godišnjakinja je lakše ozlijeđena i protiv nje slijedi prekršajni nalog.

Isti dan oko 18.05 sati u Lipiku u ulici Jadranskoj 19-godišnji vozač osobnog automobila marke „Fiat Marea“, križevačkih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku izgubio je nadzor nad vozilom i prešao na suprotnu kolničku traku te udario u osobni automobil marke „Citroen Saxo“, daruvarskih registarskih oznaka, kojim se iz suprotnog smjera kretao 37-godišnjak. Tri djeteta starosti 11-godina iz „Citroen Saxa“ lakše su ozlijeđena, a protiv 19-godišnjeg počinitelja slijedi prekršajni nalog.

Još jedno slijetanje osobnog automobila s kolnika uslijed neprilagođene brzine dogodilo se u subotu, 6. travnja 2013. godine, oko 2.18 sati u mjestu Viškovci. Naime, 36-godišnji vozač (0,73 g/kg) „Renaulta Clio“, požeških registarskih oznaka, sletio je s kolnika i udario u stablo bora. On je lakše ozlijeđen i protiv njega također slijedi prekršajni nalog.

DOVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 36-godišnjakom utvrđeno je da je u petak, 5. travnja 2013. godine, u mjestu Eminovci oko 19 sati sam izazvao požar u obiteljskoj kući u kojoj je prebivao i na taj način doveo u opasnost ljude i imovinu zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava. 36-godišnjaku je određen istražni zatvor u trajanju od 30 dana.

KOD 19-GODIŠNJAKA PAKETIĆ MARIHUANE

U subotu, 6. travnja 2013. godine, oko 23.15 sati u Požegi na raskrižju ulica Dr. Franje Tuđmana i Vukovarske policijski službenici su kod 19-godišnjaka pronašli paketić s nešto opojne droge cannabis marihuane zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.