Četvrtak, 21 Kolovoz 2014 14:00

Policijsko izvješće

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Kad osoba od 77-godina sjedi za volanom ovakve stvari se događaju

 U srijedu, 20. kolovoza, oko 12.35 sati u Pleternici u Ulici Eugena Podubskog na prijelazu ceste preko željezničke pruge 77-godišnji vozač osobnog automobila marke „Hyundai“, požeških registarskih oznaka, nije zaustavio vozilo u trenutku kada su se počeli spuštati uređaji za zatvaranje prometa uz uključene zvučne i svjetlosne znakove. Tom prilikom došlo je do udara prednjim desnim dijelom vozila u polubranik koji je oštećen. Protiv 77-godišnjaka slijedi prekršajna prijava.

Klizao po cesti sa motorom i teško se ozlijedio

 Isti dan oko 17 sati na dijelu državne ceste D-38, između mjesta Paka i Imrijevci 35-godišnji vozač motocikla marke „Kawasaki“, slavonskobrodskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad motociklom te pao na kolnik kojom prilikom je zajedno sa motociklom klizao po kolniku i putnoj bankini, te sletio u putni kanal uz istočni rub kolnika, a nakon udara od zemljanu površinu putnog kanala vratio se na kolnik. Protiv 35-godišnjaka, koji je teško tjelesno ozlijeđen, slijedi prekršajna prijava.

 Čisteći hladnjaču pronašli raketni motor

 U srijedu, 20. kolovoza, oko 11 sati na gradilištu poslovne zone Lipik, prilikom čišćenja prostora oko objekta hladnjače pronađen je raketni motor projektila ručnog bacača (tzv. „zolja“) M-80, call. 64 mm s dijelom eksplozivne naprave zaostao iz Domovinskog rata.

U dvorištu prilikom čišćenja pronašli ručnu bombu

 Isti dan oko 18 sati u mjestu Doljanovci u dvorištu obiteljske kuće 68-godišnjaka prilikom čišćenja gospodarskog objekta pronađena je jedna ručna bomba. Na mjesta pronalazaka izašli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu koji su predmete izuzeli i oni će biti uništeni.