Petak, 29 Kolovoz 2014 12:00

Policijsko izvješće

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Predstavile se kao medicinske sestre i pokrale 78-godišnjakinju

 U srijedu, 27. kolovoza, tijekom poslijepodneva u mjestu Kapetanovo Polje u obiteljsku kuću 78-godišnjakinje došle su dvije nepoznate ženske osobe i lažno se predstavile kao medicinske djelatnice koje provjeravaju ispravnost lijekova. Tom prilikom ponudile su 78-godišnjakinji masažu te dok ju je jedna od osoba masirala druga je iskoristila njezinu nepažnju i iz kuće otuđila nekoliko tisuća kuna. Policija traga za počiniteljicama te slijedi kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu.

 Na području naše Policijske uprave, ali i šire ponovno bilježimo slučajeve da su građani starije životne dobi postali žrtve kaznenog dijela krađe prilikom tzv. „kupovine na kućnim vratima“ ili u slučajevima kada su ih kontaktirale osobe koje se lažno predstavljaju i nude razne usluge. Te osobe iskorištavaju povjerenje starijih osoba i dovode ih u zabludu, ili pak iskorištavaju njihovu nepažnju i otuđuju predmete veće vrijednosti i novac.
Pozivamo građane na oprez pri puštanju nepoznatih osoba u kuće i stanove, te da budu sumnjičavi jer lako mogu postati žrtvom kaznenog djela. U slučaju upornosti da im netko uđe u stan neka odmah pozovu policiju na telefon 192, a ukoliko imaju bilo kakvih saznanja o kretanjima sumnjivih osoba da to također dojave policiji.

 Bijeg s mjesta prometne nesreće

U četvrtak, 28. kolovoza, oko 13.25 sati u Požegi u Mlinskoj ulici 34-godišnji osobnog automobila marke „Opel Astra“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine udario je u „VW Golf“, također požeških registarskih oznaka, kojim se ispred njega kretao i zaustavio zbog propuštanja vozila iz suprotnog smjera u namjeri skretanja u lijevo, 32-godišnji stranac na privremenom boravku u Republici Hrvatskoj. 32-godišnjak je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i nakon prometne nesreće napustio je mjesto događaja, ali su ga policijski službenici ubrzo pronašli. Protiv oba sudionika ove prometne nesreće slijede prekršajne prijave.

 Požar na sušari za duhan

 U četvrtak, 28. kolovoza, oko 14.50 sati u mjestu Ramanovci u dvorištu obiteljske kuće uslijed pregrijavanja stjenke ložišta na kruta goriva (termogena) i zapaljenja suhog duhana zapalila se sušara za duhan.

 Dragovoljna predaja

 U četvrtak, 28. kolovoza, na području Pakraca i Požege policijskim službenicima su dva savjesna građanina predala pušku, kuburu, ručnu bombu i nešto streljiva.

 Pozivamo sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija predaju policiji, ali da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći i vozilom bez policijskih obilježja.