Srijeda, 15 Travanj 2015 14:53

Policija apelira na sve vozače zbog pojačanog prometa motociklista

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TISKOVNA KONFERENCIJA -

 POŽEGA - Na konferenciji za medije u Policijskoj upravi Požeško-slavonskoj uz glasnogovornicu Ivanu Radić je prisustvovao i Zvonimir Lukačević, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa koji je naglasio da se dolaskom ljepšeg vremena na prometnice ponovno vraćaju vozila na dva kotača.

Kako bi se očuvalo povoljno stanje sigurnosti i smanjio broj stradalih osoba upozorio je sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa koje propisuje Zakon o sigurnosti prometa na cestama i da obrate pozornost na druge sudionike u prometu. Prošle godine je bilo 17 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači mopeda i motocikla pri čemu je smrtno stradao jedan vozač.

- Nesreće koje izazivaju vozači mopeda su nepropisna brzina, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, zakašnjelo uočavanje opasnosti i nepropisno uključivanje u promet, istovremeno vozače mopeda ugrožavaju i drugi sudionici u prometu uslijed nepropisnog pretjecanja i vožnje unatrag - rekao je Lukačević.

Policija je najavila da će ovaj tjedan provoditi pojačanu kontrolu brzine, a 16. i 17. travnja će u cijeloj EU i HR biti akcija pojačane kontrole prometa koja se provodi u suradnji s TISPOL-om (European Traffic Police Network).

Tekst/Foto: Vanja Protić