Utorak, 24 Svibanj 2016 09:30

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

59-godišnjak "pljačkao" sve redom

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pakraca kojeg se sumnjiči da je tijekom 2013. godine, u Pakracu, u Ulici 105. brigade, iz dvorišne zgrade u vlasništvu 41-godišnjaka otuđio razne predmete, u razdoblju od 31. prosinca 2014. do 21. siječnja 2015. godine, u Pakracu, također u Ulici 105 brigade, provalio u kuću u vlasništvu 71-godišnjakinje prilikom čega je otuđio razne predmete, u razdoblju od 1. do 16. veljače 2015. godine, u Pakracu, u Ulici Svetog Roka, provalio je u drveni objekt u vlasništvu 64-godišnjaka prilikom čega je otuđio razni alat. Također je utvrđeno da je u razdoblju od 11. prosinca 2015. do 19. ožujka 2016. godine, u mjestu Šeovica, u Omanovačkoj ulici, provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 59-godišnjaka prilikom čega je otuđio razne predmete. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Dragovoljna predaja eksplozivnih sredstava

U ponedjeljak, 23. svibnja, u mjestu Kaptol, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima jednu ručnu bombu M-75 te veću količinu streljiva.

Napominjemo da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći i vozilom bez policijskih obilježja.

Uslijed kvara na sušilici došlo do požara

U ponedjeljak, 23. svibnja, u poslijepodnevnim satima, u Požegi, u Ulici dr. Andrije Štampara, uslijed kvara na motoru električnog uređaja (sušilice) došlo je samozapaljenja uređaja i požara u obiteljskoj kući u vlasništvu 65-godišnjaka.

Vozio moped bez vozačke dozvole

U ponedjeljak, 23. svibnja, oko 18.30 sati, u Lipiku, u Slavonskoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 26-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao mopedom slavonskobrodskih registarskih oznaka zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Zbog brzine izgubio nadzor nad vozilom i sletio s ceste

U ponedjeljak, 23. svibnja, oko 13 sati, u šumskom predjelu u blizini mjesta Stojčinovac, 44-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te sletio s ceste. Protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom jučerašnjeg dana dogodila se i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Vetovu u Zagrebačkoj ulici.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija