Ponedjeljak, 18 Srpanj 2016 15:45

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Sa četvrtka na petak, 14./15. srpnja 2016. godine, u Požegi u Zrinskoj ulici nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u dvorište prodavaonice trgovačkog društva iz Vinkovaca te otuđio manju količinu bezalkoholnih pića. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem ovog kaznenog djela.

Krađa nakita

U petak, 15. srpnja 2016. godine, u Pakracu u Ulici Matice hrvatske nepoznati počinitelj iskoristio je nepažnju 73-godišnjakinje te joj iz stana otuđio zlatni nakit. Za počiniteljem se traga.

Dva prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira

U petak, 15. srpnja 2016. godine, oko 13 sati u Kutjevu, u Ulici Republike Hrvatske u prostorijama benzinske postaje 30-godišnjakinja je prilikom plaćanja računa verbalno napala zaposlenika zbog čega protiv nje slijedi prekršajna prijava.

Još jedan prekršaj dogodio se dan kasnije u subotu oko 23.30 sati u Požegi u Vukovarskoj ulici kada je 26-godišnjak pod utjecajem alkohola (2,24 promila) vrijeđao i omalovažavao policijsku službenicu. On je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja te protiv njega slijedi prekršajna prijava.

Šest prometnih nesreća

U nedjelju, 17. srpnja 2016. godine oko 10.10 sati u mjestu Omanovac 22-godišnja vozačica osobnog automobila marke „VW Golf“, daruvarskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubila je nadzor nad vozilom te udarila u metalni stup solarnog treptajućeg prometnog znaka ograničenja brzine. 22-godišnjakinja je u ovoj prometnoj nesreći teško tjelesno ozlijeđena.

Tijekom vikenda dogodile su se još dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i to u petak oko 22.50 sati u Bektežu između osobnog i teretnog automobila prilikom čega je jedna osoba lakše tjelesno ozlijeđena kao i u subotu oko 17.42 sati u Požegi u Dubrovačkoj ulici kada je osobni automobil sletio s kolnika i udario u parkirano teretno vozilo.

Zabilježene su i tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Prva se dogodila u petak oko 17.25 sati u mjestu Filipovac između dva osobna automobila, zatim u subotu oko 11.30 sati u Požegi na Trgu Matka Peića udar osobnog automobila u stup javne rasvjete te nešto kasnije oko 20.10 sati u mjestu Golobrdci. Protiv počinitelja slijede prekršajne prijave.

Pronalazak tromblonske mine

U petak, 15. srpnja 2016. godine u mjestu Dereza u voćnjaku 40-godišnjak je pronašao neeksplodiranu tromblonsku kumulativnu minu M-60 zaostalu iz Domovinskog rata. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo je i uništio minu.

Rezultati akcije

Tijekom noći s petka na subotu, 15./16. srpnja 2016. godine, policijski službenici na području PU požeško-slavonske provodili su preventivno-represivnu akciju usmjerenu na prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola i droga.

Kontrolirana su ukupno 92 vozača na prisutnost alkohola ili droga te je utvrđeno šest prekršaja od kojih tri prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola (ciljanih prekršaja). Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod vozača osobnog automobila i to 1,98 promila, a za vrijeme provođenja akcije dogodila se prometna nesreća s lakše ozlijeđenom osobom u kojoj je vozač bio pod utjecajem alkohola 1,98 promila.