Petak, 22 Srpanj 2016 12:40

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Teška krađa provaljivanjem

U razdoblju od 9. do 21. srpnja, u Požegi u Ulici Alojzija Stepinca nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u prostorije 46-godišnjaka te iz njih otuđio bicikl. Policijski službenici tragaju za počiniteljem.

Krađa bicikla

Tijekom poslijepodneva i noći, 20./21. srpnja, u Požegi u Njemačkoj ulici nepoznati počinitelj iz podruma stambene zgrade otuđio je neadekvatno osiguran bicikl marke „Trek“ u vlasništvu 26-godišnjaka.

Pronalazak eksplozivnog predmeta

U četvrtak, 21. srpnja, u šumskom predjelu kod mjesta Češljakovci djelatnici šumarije pronašli su eksplozivno sredstvo. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu utvrdio je da se radi o topničkom streljivu call. 45 mm zaostalom iz II. svjetskog rata nakon čega je predmet izuzeo i uništio.

Rezultati akcije

Tijekom četvrtka, 21. srpnja, policijski službenici na području PU požeško-slavonske u suradnji sa službenicima PU osječko-baranjske i PU brodsko-posavske provodili su pojačane aktivnosti nadzora brzine kretanja vozila.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 58 prometnih prekršaja od kojih se 53 odnose na prekršaje nepropisne brzine. Za istaknuti je prekršaj prekoračenja brzine u naseljenom mjestu, u Pleternici u Ulici bana Josipa Jelačića, gdje je vozač osobnog automobila postigao brzinu od čak 110 km/h (ograničenje na brzinu od 50 km/h) za što je Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisana novčana kazna od 2 000 kuna.

Najveća utvrđena brzina zabilježena je van naselja gdje je vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 152 km/h (ograničenje na brzinu do 90 km/h) i to na državnoj cesti DC-49 između mjesta Ratkovica i Dragovci. Za navedeni prekršaj zakonom je predviđena kazna u iznosu od 1 000 kuna.

Zanimljivo je i prekoračenje brzine teretnog vozila u naseljenom mjestu, naime vozač teretnog automobila upravljao je vozilom postigavši brzinu od 99 km/h u Jakšiću u Kolodvorskoj ulici te ovom prilikom najavljujemo i provođenje pojačanih aktivnosti nadzora teretnih automobila i autobusa u razdoblju od 25. do 31. srpnja 2016. godine.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija