Petak, 30 Rujan 2016 10:39

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U pretrazi pronađeno streljivo

U četvrtak, 29. rujna, policijski službenici su temeljem naloga Prekršajnog suda pretražili obiteljsku kuću na području općine Jakšić u kojoj prebiva 65-godišnjak prilikom čega su pronašli manju količinu streljiva a za koje nije posjedovao potrebnu dokumentaciju zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Dragovoljno predali streljivo

U četvrtak, 29.rujna, u Požegi, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima preko 850 komada streljiva.

Istoga dana, u Lipiku, građanin koji je također zatražio da ostane anoniman predao je policijskim službenicima spremnike za automatsku pušku i manju količinu streljiva. Rečena sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Napominjemo da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život.

Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći i vozilom bez policijskih obilježja.

 44-godišnjak pronašao minu u Orljavi

U četvrtak, 29. rujna, u mjestu Gradac, u Ulici kralja Krešimira, 44-godišnjak je u koritu rijeke Orljave pronašao jednu protutenkovsku minu za koju je utvrđeno da je zaostala iz II. Svjetskog rata. Minu je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i ona je pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Ugrožavao javni promet vožnjom pod utjecajem alkohola

U četvrtak, 29. rujna, oko 19.05 sati, u Požegi, u Osječkoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 52-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,53 promila upravljao osobnim automobilom. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Prometne nesreće u protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom i to mjestima Donji Čaglić, Prekopakri i Hrnjevcu.