Ponedjeljak, 24 Listopad 2016 12:38

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Tri krađe na području Požege i Pakraca

U razdoblju od ožujka do listopada, u Požegi, Trg Svetog Trojstva, nepoznati počinitelj (ili više njih) je odrezao i otuđio drvene grede na krovištu zgrade u vlasništvu Grada Požege.

U petak, 21. listopada, policijskim službenicima je prijavljeno da je u ponedjeljak, 17. listopada 2016. godine, u jutarnjim satima, u Požegi, u Ulici Stjepana Radića, u trgovini, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio novčanik u vlasništvu 55-godišnjakinje.

U nedjelju, 23. listopada, policijskim službenicima je prijavila 19-godišnjakinja da joj je dan prije, u večernjim satima, u Pakracu, u ugostiteljskom objektu, nepoznati počinitelj otuđio novčanik. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Narušavao javni red i mir

U nedjelju, 23. listopada, oko 14.20 sati, u Kutjevu, u Ulici bana Josipa Jelačića, na nogometnom igralištu, 61-godešnjak je verbalno i tjelesno napao 29-godišnjaka zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Vozio u alkoholiziranom stanju

U nedjelju, 23. listopada, oko 2.35 sati, u mjestu Zagrađe, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zatekli 29-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,54 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka.

55-godišnjak upravljao vozilom dok mu je izrečena kazna zabranom upravljanja B kategorijom

U nedjelju, 23. listopada, oko 4.20 sati, u mjestu Poljana, u Ulici Ljudevita Gaja, zatečen je 55-godšnjak koji je višestruki počinitelj prometnih prekršaja i koji je za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera upravljanja vozilima „B“ kategorije upravljao osobnim automobilom marke „Toyota“, kutinskih registarskih oznaka.  Oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Rezultati akcije

U noći sa subote na nedjelju, 22./23. listopada, policijski službenici su provodili preventivno-represivnu akciju usmjerenu na sprečavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, prekršaja nepoštivanja dozvoljenih brzina te nevezanja sigurnosnim pojasom uz poseban naglasak na putnike na stražnjim sjedalima. Tom prilikom su utvrđena 24 prekršaja.

Također su policijski službenici u noći sa petka na subotu, 21./22. listopada, provodili preventivno-represivnu akciju u prometu usmjerena prvenstveno na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola u krvi i droga u organizmu. Tom prilikom je utvrđeno ukupno 21 kršenje prometnih propisa, od toga se 14 prekršaja odnosi na kršenje propisa vezanih za nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi, a oduzeto je i 14 vozačkih dozvola na mjestu prekršaja.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija