Ponedjeljak, 24 Listopad 2016 14:12

Rekorder vozač (29) u Zagrađu napuhao 1,54 promila

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POLICIJA ZA VIKEND PROVODILA PREVENTIVNO-REPRESIVNU AKCIJU NADZORA PROMETA -

POŽEGA - Proteklog vikenda na području cijele Hrvatske, Policijski službenici su provodili preventivno-represivnu akciju, usmjerenu na sprečavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, prekršaja nepoštivanja dozvoljenih brzina te nevezanja sigurnosnim pojasom uz poseban naglasak na putnike na stražnjim sjedalima.

IMG 2830Tako su i policijski službenici iz PU Požeško-slavonske provodili akciju u Požegi, Brestovcu, Kaptolu, Velikoj, Jakšiću i Lipiku od 22 sata skroz do 6 sati. Jedna od ophodnji bila je u Dubrovačkoj ulici u Požegi, gdje su se i novinari nakratko pridružili. Za vrijeme našeg boravka zaustavljena su četiri vozila i niti jednom vozaču nije utvrđena vožnja pod utjecajem alkohola, svi u vozilu imali su zavezane sigurnosne pojaseve, a kaznu je dobio samo mladi vozač koji uz sebe nije imao vozačku dozvolu.

Požežanin Ante Majnarić jedan je od vozača zaustavljenih tijekom akcije. - Pazim na brzinu kojom vozim osobni automobil i redovito vežem sigurnosni pojas. Radim u školi i podržavam akcije prometne policije kao i medije koji prate njihov rad. Jednom sam prilikom na pleterničkom području platio novčanu kaznu zbog ne korištenja sigurnosnog pojasa i od tada pazim da mi se takav propust ne ponovi – rekao je Ante Majnarič dodajući kako je upoznat i sa mjerom da se sigurnosni pojas mora koristiti i na stražnjim sjedalima osobnih automobila.

IMG 2850Iako dok smo mi novinari bili prisutni nije bilo vozača s prekršajem, ali je zato u mjestu Zagrađe, prilikom nadzora prometa zaustavljen 29-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,54 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka. U mjestu Poljana, u Ulici Ljudevita Gaja, zaustavljen je 55-godišnjak koji je višestruki počinitelj prometnih prekršaja i koji je za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera upravljanja vozilima „B“ kategorije upravljao osobnim automobilom marke „Toyota“, kutinskih registarskih oznaka. 

Oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog. Doznajemo da je policija u noći s petka na subotu na području naše policijske uprave oduzela čak 11 vozačkih dozvola vozačima koji su imali iznad 0,5 promila alkohola, uz rekordera od 1,52 promila. Zanimljivo, s petka na subotu nije zabilježena niti jedna prometna nesreća.

Tekst/foto: Vanja Protić