Ponedjeljak, 24 Listopad 2016 18:19

Dvoje poginulih u Gučanima: “Išli su ravno prema meni, činilo se kao da su još više ubrzali”

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U GUČANIMA -

GUČANI – Teška prometna nesreća dogodila se oko 17,00 sati u Gučanima. Prema informacijama s mjesta događaja poginule su dvije osobe.

- Kolega koji je prolazio tom cestom došao je maloprije i kaže da je teška nesreća u pitanju i da su dvije osobe na mjestu poginule. Ostali su priklješteni u autu. Treću osobu je odvezla hitna pomoć - prepričava mještanin Novog Sela. 

Na mjesto nesreće došli su hitna pomoć, policija i vatrogasci. Cesta je zatvorena za promet.

Iz policije su nam potvrdili da je došlo do nesreće te da je očevid u tijeku. Prema izjavama mještana kamion bjelovarskih registarskih oznaka s drvima kretao se iz pravca Požege prema Novoj Gradiški. Iz suprotnog je smjera naišao automobil "Mitsubishi" švicarskih registarskih oznaka u kojem su bile tri osobe.

- Odjednom sam vidio da prelaze na moju stranu. Mislio sam da me netko pozna i htio se našaliti. Imao sam osjećaj da su vozeći prema meni još više ubrzali. Zabili su se direktno u mene – kaže nam vidno šokiran vozač kamiona iz Đakova koji je prošao bez ozljeda. Automobil je odbačen u jedan, a kamion u drugi putni kanal.

Tijela poginulih još uvijek su u automobilu, a na mjesto događaja su došli vatrogasci kako bi pomogli u izvlačenju poginulih.

Prema informacijama iz bolnice treća osoba ima teške tjelesne ozljede, ali neopasne po život. U posljednjih 20 sati na prometnicama Požeštine život su izgubile tri osobe.

Dodano nakon policijskog očevida

U prometnoj nesreći smrtno stradale dvije osobe

U ponedjeljak, 24. listopada, oko 17,05 sati, na državnoj cesti D-51, između naselja Gučani i Busnovi, 65-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Mitsubishi“, švicarskih nacionalnih oznaka, uslijed neprilagođene brzine prešao je vozilom na suprotni prometni trak prilikom čega je prednjim dijelom vozila udario u prednji dio teretnog automobila marke „Volvo“, bjelovarskih registarskih oznaka, a kojim je upravljao 29-godišnjak. Nakon udara osobni automobil je sletio u putni kanal, a na mjestu događaja su smrtno stradali 65-godišnji vozač i 70-godišnja putnica, dok je 76-godišnji putnik teško ozlijeđen. U vremenu od 17,25 do 23,15 sati državna cesta D-51 na relaciji Brestovac-Oblakovac je bila zatvorena za sav promet.

Tekst: Kronika požeško-slavonska Foto: A. Protić