Četvrtak, 20 Travanj 2017 09:23

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Iz nezaključane kuće ukrali nakit

U srijedu, 19. travnja, policijskim službenicima je prijavio 60-godišnjak s šireg područja grada Požege da je u razdoblju od 20. do 27. ožujka ove godine, nepoznati počinitelj (ili više njih) iz nezaključane obiteljske kuće otuđio nakit. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Omalovažavao policijske službenike

U srijedu, 19. travnja, oko 21 sat, u Požegi, u Ulici Franje Cirakija, 33-godišnjak je prilikom procesuiranja prometnog prekršaja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

U prometnoj nesreći vozaču utvrđeno 2,64 promila

U srijedu, 19. travnja, oko 23.15 sati, u mjestu Omanovac, 61-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,64 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka, uključivao se u promet s kolnog ulaza vožnjom unazad prilikom čega je sletio u putni kanal. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog. 

Rezultati akcije

Policijski službenici PU požeško-slavonske, a sukladno pojačanom nadzoru prometa usklađenom s akcijama Europske unije sa srijede na četvrtak, 19./20. travnja 2017. godine u vremenu od 6 do 6 provodili su pojačani nadzor brzine kretanja vozila u prometu. Tom prilikom je kontrolirano 114 vozila te utvrđeno 46 prekršaja koji su se odnosili na nepropisnu brzinu kretanja vozila u prometu.

Tekst: A. Protić Foto: ilustracija