Ponedjeljak, 20 Studeni 2017 10:59

Žrtve se ne smiju nikada zaboraviti

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U ČAGLINSKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI OBILJEŽEN DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA -

ČAGLIN - Kao i svake godine u čaglinskoj školi s posebnim pijetetom obilježava se Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Svečani i dostojanstveni program ove godine započeo je minutom šutnje i molitvom za poginule i nestale hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu koju je predvodio vjeroučitelj Krunoslav Pečur.

Članice dramske skupine koju vodi pedagoginja Ljiljana Đurđević Dora Kavicki i Lara Pečurlić krasnoslovile su pjesmu Zapali svijeću za Vukovar, a zatim su učenici od 1. do 8. razreda zajedno sa svojim razrednicima zapalili lampione simbolično poredane kao boje na hrvatskoj zastavi, a zamjenik ravnateljice vjeroučitelj Krunoslav Pečur je zapalio lampion u ime svih djelatnika i učenika škole.

Prigodno uređeni panoi djelo su učenika 4. razreda i njihove učiteljice Ivane Mlakar te učenika 8. razreda zajedno sa svojom učiteljicom povijesti i geografije Katom Marković i pripravnikom Dominikom Ribičićem.

Učenici 6.a i 6. b razreda su na satovima likovne kulture koju predaje učitelj Robert Kresina crtali simbol stradanja Vukovara - vukovarski vodotoranj. Učenici 3. razreda koji vodi učiteljica Ivana Razumović od glinamola su napravili simbol Vukovara Vučedolsku golubicu. I ostali učenici su na nastavnim satovima prigodnim sadržajima obilježili tužnu 26. obljetnicu pada Grada Heroja!

- U školi nastojimo naše učenike poučiti kako se žrtve, ne samo Vukovara, već i ostalih gradova i sela u našoj Domovini ne smiju nikada zaboraviti, ali isto tako da su svi oni koji su poginuli u obrani Domovine svojom žrtvom obvezali sve nas da nastavimo izgrađivati dostojanstveniji i sretniji život za sve građane Republike Hrvatske – istaknula je pedagoginja škole Ljiljana Đurđević, prof.

Tekst: Kronika požeško-slavonska Foto: OŠ Stjepana Radića