Utorak, 04 Rujan 2012 23:01

2. Kup lovaca u gađanju glinenih golubova

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

LOVAČKO DRUŠTVO SLAVONAC KUTJEVO ORGANIZIRALO -

KUTJEVO – Lovačko društvo Slavonac iz Kutjeva organiziralo je na svojoj streljani u Mitrovcu 2. Kup lovaca u gađanju glinenih golubova. Na ovogodišnjem natjecanju okupilo se 11 ekipa s područja naše županije i susjedne županije: LD Košuta Pakrac, LD Srnjak Rastovac, LD Vranovac Vetovo, LD Jelen Jankovac, LD Fazan Pakrac, LD Strijela Bektež, LD Šljuka Pleternica, LD Vepar Kaptol, LD Fazan Ruševo i dvije ekipe domaćina.

- Mi pri našem lovačkom društvu imamo ekipu strijelaca koji se natječu na natjecanjima doljem Hrvatske, a prošle smo godine došli na ideju da u Kutjevu organiziramo jedan otvoreni kup u gađanju letećih meta. Osim natjecanja ovo organiziramo i radi druženja lovaca iz prijateljskih društava. Vrijeme nam je lijepo, odaziv dobar. Upravo osvajanje zlatne olimpijske medalje u ovoj disciplini od našeg kolege lovca Cernogorza doprinijet će popularizaciji ovog sporta među lovcima – istakao je predsjednik LD Slavonac Branko Mihalj.

- Svaka ekipa ima šest članova, a gađa se po 15 puta svaki lovac. Nakon pucanja na leteću metu, glinenog goluba članovi ekipe se rotiraju za po jedno mjesto, tako da se puca sa svih pozicija. Na svaku leteću metu lovac može ispaliti dva hitca. Ekipa može osvojiti 90 bodova. Nagrađuju se prve tri ekipe i prva tri pojedinca – istakao je lovnik i voditelj natjecanja Ivica Pospišil.

Ekipnu pobjedu su odnijeli prošlogodišnji pobjednici LD Šljuka Pleternica, drugi su bili lovci Košute iz Pakraca, a treće mjesto je osvojilo LD Strijela Bektež. Pojedinačnog pobjednika tražili smo u raspucavanju jer su dva lovca imala svih 15 pogodaka. Nakon raspucavanja najbolji je bio Željko Kelić iz Pleternice sa 15+4 pogotka, drugo mjesto je osvojio Milan Vujić iz Pakraca s 15+3 pogotka. Raspucavalo se i za treće mjesto koje je osvojio Dragan Zubčić iz Jankovca s 12+2+1 pogotkom. Najboljima je pehare uručio kutjevački gradonačelnik Ivica Nikolić, a butelje kvalitetne graševine Vinarije Mihalj, Branko Mihalj.

Kako je na strelištu stara automatika zadavala probleme i usporavala natjecanje za slijedeći kup gradonačelnik Nikolić obećao je pomoći u nabavci nove automatike za ispaljivanje glinenih golubova i uređenje strelišta.