Srijeda, 05 Rujan 2012 13:43

Radničke sportske igre Kutjeva d.d.

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

OKUPILO SE PREKO 500 UČESNIKA NA NATJECANJU  -

OVČARE – Na sportskim terenima u Ovčarama održane su u subotu 15. Radničke sportske igre Kutjeva d.d., koje organizira sindikalna organizacija Nezavisnog sindikata radnika u proizvodnji hrane i pića. Na natjecanju je sudjelovalo preko 500 učesnika iz 9 radnih jedinica tvrtke Kutjevo d.d. iz cijele Požeštine i sestrinskih tvrtki PZ Jankovci, Đakovačka vina Đakovo i Božjakovina iz koje je došlo 30-tak natjecatelja. Natjecalo se u malom nogometu, kuglanju, šahu u muškoj i ženskoj konkurenciji, dok su se mješovite ekipe natjecale u odbojci, pikadu i beli.

- Ovo je tradicionalno okupljanje radnika Kutjeva d.d. na sportskim terenima i druženju, koje organizira sindikat uz veliku podršku Uprave tvrtke i vlasnika Envera Moralića – kaže Vinko Jušić predsjednik Nezavisnog sindikata radnika u proizvodnji hrane i pića.

Ovo je lijepa gesta da se jedan dan u godini okupe svi radnici, da se opuste i zabave, jedan dan kada se svi radnici u firmi vide zajedno. Neki nisu mogli doći zbog obveza na poslu, ali smo nastojali osigurati da svi u toku natjecanja dođu dio vremena na zajedničko druženje – istakao je Željko Jurić, tajnik sindikata, predsjednik Radničkog vijeća i član Nadzornog odbora ispred zaposlenika.

Do ručka su završena natjecanja a najbolja u odbojci bila je ekipa RJ Sjemenarstva, u šahu ekipa RJ Ovčare, u malom nogometu ekipa Požežanke, u kuglanju za muške Đakovačka vina, a kuglanje žene Sjemenarstvo. U bacanju pikada najbolji su bili natjecatelji  Uprave, a u beli pobijedio je par Gelenčir - Čevapović iz RJ Ovčare.

Da ovaj dan bude poseban pobrinula se i ekipa Ivan Cerovac, Antun, Ivezić, Ivica Miletić i Marko Miletić koji su večer prije na ražanj nastavili junicu od 500 kilograma, da bi nakon 12 sati pečenja počeli skidati prvo pečeno meso. Sve to su u umaku od povrća još dinstali i nakon toga posluživali uz pečeni krumpir. Prava delicija kojoj nitko nije mogao odoljeti.P8260256