Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 10 Svibanj 2018 15:47

Josip Ređo: Kutjevo d.d. je u godinu i pol zaposlilo 70-tak mladih osoba

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

JEDNA DOISTA TUŽNA PRIČA DOBILA JE SRETAN KRAJ ZA JEDNU SAMOHRANU MAJKU I NJENU OBITELJ -

PLETERNICA / KUTJEVO – Jedna doista tužna priča u našem kraju, koju je od prvog dana pratio Telegram, dobila je sretan kraj za jednu samohranu majku i njene tri kćeri. To je priča Valentine Eraković koja je nakon sedam godina rada kao čistačica u požeškom Domu zdravlja dobila otkaz, iako njeno mjesto nije ukinuto, nego je samo primljena druga osoba. U pitanje je tada došlo i dalje školovanje njene tri kćeri koje je Valentina školovala od svoje skromne plaće čistačice.

Telegram je pokrenuo i priču za pomoć ovoj nesretnoj ženi i odaziv je bio dobar, građana iz cijele hrvatske, no za Valentinu i njenu obitelj jedino pravo je bilo da joj se pronađe posao. Nije ona voljela dobivati pomoć, željela je svoju obitelj prehraniti sama svojim radom.

Sretan kraj ove tužne priče došao je iz Kutjeva d.d., tvrtke koja je upravo kada je najpotrebnije pokazala pravo lice, humanost i odgovornost prema ljudima i zajednici u kojoj rade, stvaraju i privređuju. Predsjednik uprave Kutjeva d.d. Josip Ređo potvrdio je kako piše Telegram, da je gospođa Valentina Eraković od ponedjeljka 14. svibnja njihov zaposlenik i radit će u kolektivu koji danas zapošljava 700 radnika. -  Da, gospođu Eraković primili smo u radni odnos, no nije nam bio cilj poentirati na jeftinom populizmu, nego isključivo pomoći jednoj obitelji. Imali smo otvoreno radno mjesto i ponudili ga gospođi Eraković.

- Ne podržavamo samopromociju i nije nam potrebna. Jedina mjerila po kojima želimo da nas netko vrednuje su naši rezultati, investicije i doprinos zajednici, odnosno održavanje i evolucija imidža Kutjeva d.d. kao pokretača gospodarskog i društvenog razvoja naše Zlatne doline i naše Slavonije. Negativni demografski trendovi i iseljavanje mladih u nas su posebno izraženi. U tom kontekstu Kutjevo d.d. je unazad godinu i pol dana zaposlilo 70-ak mladih radnika (do 30 godina) koji će kroz godine svoga profesionalnog razvoja i usavršavanja biti temelj daljnjeg razvoja i opstojnosti, kako Kutjeva d.d. tako i sredine i okruženja u kojem žive i rade – istakao je Josip Ređo.

Ne trebamo posebno isticati sreću i zahvalnost koju je istakla Valentina Eraković, njen život i život njenih triju kćeri ide dalje sretnim putem, a samo malo je trebalo. To malo pokazala je jedna društveno odgovorna tvrtka, Kutjevo d.d.

Galerija slika