Subota, 16 Lipanj 2018 11:03

Prodavaonica Kulen Hruška u centru Požege dočekala i nagradila 1.000-tog kupca

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

VJENCESLAV HRUŠKA TISUĆITI RAČUN I KOMPLET SUHOMESNATIH PROIZVODA URUČIO KOLEGI OBRTNIKU DRAGI GLASNOVIĆU

POŽEGA - Preko dvadeset godina Kulen Hruška iz Bjeliševca, obiteljska tvrtka za uzgoj svinja, preradu i proizvodnju suhomesnatih proizvoda nalazi se na tržištu. Uglavnom su svoje suhomesnate delicije, a posebno „zlatom“ nagrađivane kulene i kulenove seke na natjecanjima diljem Slavonije i Baranje prodavali na kućnom pragu, slali ili osobno vozili većim kupcima, posebno restoranima u Zagrebu i na moru. Kvalitetu koju su kupci i ljubitelji originalnih slavonskih delicija odmah prepoznali, i uvijek se ponovno vraćali, obitelj Hruška je iskoristila i povećala proizvodnju.

Da bi olakšali svojim kupcima dolazak do njihovih delicija, početkom travnja otvorili su i malu prodavaonicu svojih suhomesnatih proizvoda u samom središtu grada Požege, u Cehovskoj ulici. Bio je to prostor u vlasništvu grada Požege koji je trebalo renovirati i dosta uložiti za početak rada, posebno udovoljiti svim sanitarno-higijenskim uvjetima za prodaju hrane. No, kako kaže Vjenceslav Hruška, kupci su ih prepoznali i u novom prostoru, cijeneći to što su se približili upravo njima, tako da kupaca ima sve više.

- Evo sredinom lipnja dočekali smo i svog 1.000-tog kupca, što je za nas izuzetan uspjeh i svakako opravdava ovu veliku investiciju, ali nam daje i dalji poticaj za nastavak proizvodnje, pa i proširivanje suhomesnatog asortimana. Posebno sam zadovoljan što je upravo tisućiti Račun otkucan mom kolegi obrtniku, poznatom požeškom zlataru Dragi Glasnoviću, koji je i inače naš redoviti kupac. Za tu priliku mi smo priredili i poklon paket s kompletom naših suhomesnatih proizvoda, od kulena, kulenove seke, čvaraka, švargla, slanine, sušenog bunceka, sušenih rebara, masti, a sve u vrijednosti 350 kuna – istakao je Vjenceslav Hruška i uručio poklon paket iznenađenom Dragi Glasnoviću.

- Zaista me je ovo iznenadilo i to vrlo ugodno. Inače sam od prvih dana pozdravio ovo otvaranje radnje s domaćim suhomesnatim proizvodima, koje ja jako cijenim. Sada sam baš došao kupiti jer očekujem goste izvan Požege, pa je to prava prilika da im serviram za predjelo naše domaće specijalitete. Cijenim domaći proizvod kojemu znam porijeklo i kvalitetu i redovno kupujem – istakao je Drago Glasnović i ovaj puta nekoliko puta udvostručio svoju kupnju toga dana.