Četvrtak, 04 Listopad 2012 19:54

Aly osvojila srca žirija

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PRVI IZBOR ZA NAJPSA U POŽEGI -

Border collie Aly (Alka) vlasnika Darka Šajnovića jednoglasnom je odlukom žirija proglašena NAJPSOM Požege. Pobjedu je odnijela i u kategoriji Najljepši veliki pas na izboru za NAJPSA Požege održanom na livadi uz rijeku Orljavu pokraj Zvečevačkog parka.

U kategoriji Najljepši veliki pas drugo mjesto osvojio je Engleski mastif Astor vlasnika Ivana Albrehta dok je treće mjesto pripalo Bernskom planinskom psu Barney-u vlasnice Dragice Rusan.

Izabrani su i Najljepši mali psi. Pobjednik je Francuski buldog Chivas, ljubimac Mirne Sanovski. Patuljasti šnaucer Max vlasnika Danijela Vidića osvojio je drugo, a mješanka Dina vlasnice Milice Grbac treće mjesto. Na natjecanju je sudjelovalo čak 140 pasa, a sav prihod od kotizacije koja je iznosila 15 kn i prodanih majica darovan je Udruzi za zaštitu životinja Sirius. Od 2008. godine ova udruga brine o napuštenim psima i mačkama, a zahvaljujući njima do sada je od sigurne smrti spašeno ih je više od 100. Danas Udruga postoji isključivao zahvaljujući donacijama i volonterima koji svakodnevno skrbe o napuštenim životinjama.

U akciju se uključio i Moto klub Independent čiji su članovi i ovom prilikom iskazali svoju humanost kupovinom 75 kg hrane za životinje u azilu.

Sunčan jesenski dan bio je idealan preduvjet da mnogi Požežani dovedu svoje ljubimce bilo kao sudionike natjecanja, bilo kao potpora ovoj humanitarnoj akciji. Svaki natjecatelj dobio je prigodne darove: hranu, povodac i zdjelicu.

Natjecanje je održano u organizaciji Purine Pro Plan i Pet shopa Gizmo, pod pokroviteljstvom grada Požege.

Ovogodišnje natjecanje probudilo je onaj dobri duh našega grada, tako da je održavanje izbora za NAJPSA Požege iduće godine već sada neupitno.

Požežani su još jednom iskazali svoju humanost, a očito je da ona itekako dolazi do izražaja kada je u pitanju najbolji čovjekov prijatelj. (L)