Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 11 Srpanj 2018 16:27

Druženju na Ranču nazočilo 150 korisnika i 22 geronto domaćice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PROJEKT „ZAŽELI I OSTVARI“ NA PODRUČJU GRADA PLETERNICE BRINE ZA 180 KORISNIKA -

KADANOVCI – Po drugi puta organizirano je druženje korisnika iz projekta „Zaželi i ostvari“ koji se provodi na cijelom području grada Pleternice, na Ranču Čondić. Druženje ima za cilj poticanje socijalne uključenosti, povećanje kvalitete života krajnjih korisnika projekta te kvalitetno organiziranje slobodnog vremena starijih osoba. Na druženju se okupilo 150 korisnika i 22 geronto domaćice iz projekta.

- Ovo je nešto što grad Pleternica prepoznaje i organizira druženje i jedan ručak za sve korisnike i djelatnike iz projekta, i financira iz svog proračuna. Prošle godine svi korisnici su izrazili svoje zadovoljstvo nakon ovakvog druženja, pa smo osigurali da se ponovi. Ovo nam je i prilika da s korisnicima koji dolaze s terena doznate njihove prijedloge, koji su problemi, jednostavno popričati i pokušati poboljšati program. Moram svakako izraziti svoje zadovoljstvo što je program pomoći u kući ponovno pokrenut, ovaj puta kao projekt „Zaželi i ostvari“ u trajanju od 30 mjeseci, a s 3 milijuna kuna financiran iz sredstava Europske unije preko Ministarstva rada i mirovinskog sustava. nadam se da će i nakon isteka ovog projekta zbog njegovih potreba projekt imati svoj nastavaka – istakla je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić.

Različite su potrebe korisnika, uglavnom staračkih domaćinstava, samaca, i bolesnih korisnika, od donošenja lijekova iz grada Pleternice i Doma zdravlja, spremanje, kuhanje, obavljanje i ostalih kućanskih poslova u domu korisnika, pa do onih vrlo potrebnih socijalnih uključivanja, razgovora, druženja ili čak popijena obična kava s korisnikom. Geronto domaćice su te koje obavljaju sve te poslove, a otprilike na svaku dođe oko 8 korisnika. Gradonačelnica Jozić se nada da će se moći osigurati dodatna sredstva da se zaposli više geronto domaćica, da bi se one mogle bolje posvetiti manjem broju korisnika.

Nakon ručka korisnici i geronto domaćice su se zabavljali uz živu glazbu do popodnevnih sati.

 

Galerija slika