Petak, 12 Listopad 2018 16:48

Primopredaja vozila hitne medicinske pomoći

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - Vrijednost vozila 1.100.000,00 kuna od kojih županija sufinancira 450.000,00 kuna, a Zavod za hitnu medicinu 650.000,00 kuna. Vozila su naknadno opremljena dodatnom medicinskom opremom (defibrilator, respirator, aspirator, videolaringoskop itd.) ukupne vrijednosti 300.000,00 za svako vozilo. Odrađena je edukacija djelatnika za rad sa opremom, ukupno 45 djelatnika te je uloženo 50.000,00 kuna, a svi TIM-ovi hitne medicine imaju vozila stara do dvije godine.

- Zahvaljujem se svojim kolegama ravnatelju Doma zdravlja i ravnatelju Zavoda za javno zdravstvo te predsjedniku Upravnog vijeća, svojim djelatnicima koji su ovdje, a posebno županu Alojzu Tomaševiću koji je i najvećim dijelom zaslužan za ova dva vozila koja je Hitna medicinska pomoć u Požegi danas dobila. Na taj način mi smo sve naše timove u zavodu za hitnu medicinu opskrbili sa ovakvim vozilima i prosječna starost vozila po timu je 1 godina, što je zbilja respektabilno i malo je zavoda u Hrvatskoj koji imaju takav prosjek i takvu kvalitetu vozila – rekao je ravnatelj Fabijan Barišić te dodao da je Požeško-slavonska županija druga po prosjeku vremena izlaska na intervenciju u Republici Hrvatskoj.

- Drago mi je biti danas ovdje i sudjelovati u obnavljanju voznog parka jedne jako važne ustanove te samim time dolazimo u sam vrh europske hitne medicine. Ponosan sam i na sve rezultate, čestitam ravnatelju i predsjedniku vijeća, ali i svim timovima jer svi zajedno vrhunski odrađujete posao i vodite brigu za sve stanovnike naše županije. Mi jesmo relativno mala županija, ali smo na određeni način izduženi od istoka do zapada, no 20 ekipa djeluje na tom području u svako doba dana i po svim vremenskim uvjetima i postižu izvanredne rezultate. Požeško-slavonska županija na ovaj način nastavlja brigu za stanovnike da dođu što prije do medicinskog osoblja i prime pomoć koja im je potrebna, a također nastavljamo rad na zdravstvenim institucijama i uređenju istih. Čast mi je predati ova dva ključa za nova vozila ljudima koji spašavaju živote u ovoj županiji – župan Alojz Tomašević.