Petak, 19 Listopad 2012 11:07

Vatrogasci prvi počeli suradnju priobalja i kontinenta

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

15. OBLJETNICA KOORDINACIJE ZELENO – PLAVE LINIJE -

KUTJEVO – Svečanom sjednicom svih potpisnika Povelje prijateljstva vatrogasnih društava priobalja i kontinenta obilježeno je punih 15 godina rada Koordinacije zeleno – plave linije. Nju su ustanovili DVD Velika, DVD Slatina, DVD Lobor, DVD Novi Vinodolski, DVD Vodice, VZ Bakar – Kostrena, DVD Kutjevo.

Složili se vatrogasci preko brda i dolina, od mora do polja i zajednički rade, što je samo primjer političarima i drugima da se može surađivati, čulo se na sjednici, a kao plod dobre suradnje je izdana i knjiga Spomenica o petnaest godina rada i djelovanja, koju su također napravili zajedno. Dokumente, činjenice, fotografije, izvješća, zapisnike i zaključke, izvješća sa sportskih igara i ostalih zajedničkih akcija prikupio je i u knjigu uobličio Boris Ožanić, umirovljeni novinar iz Požege, izvjestitelj s brojnih vatrogasnih događanja.

Nakon svečane sjednice upriličena su vatrogasna natjecanja pripadnika vatrogasnih društava, koja osim specijaliziranih vatrogasnih igara kao proguravanje loptice kroz vatrogasnu cijev, rušenje mete uz pomoć vode iz brentače, povlačenje užeta imaju, i nekih starih, zaboravljenih igara, nabacivanje potkove, bacanje kamena s ramena, gađanje lukom i strijelom i dr.

DVD Kutjevo kao dobar domaćin upoznao je goste s dostignućima svoga kraja, prvenstveno u vinskoj umjetnosti, organizirajući posjete vinskim podrumima.

Domaćin slijedeće koordinacije 2013. godine su DVD Vodice.