Petak, 07 Prosinac 2018 10:28

Na stručnom seminaru o poreznim promjenama okupili 140 polaznika

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UDRUGA RAČUNOVOĐA I FINANCIJSKIH DJELATNIKA POŽEGA -  

POŽEGA - Pripremajući se za izmjene poreznih propisa koje stupaju na snagu s 1. siječnja 2019. godine Udruga računovođa i financijskih djelatnika Požega organizirala je stručni seminar na kojem su bili predavači, vrsni stručnjaci iz svojih područja. Oni su dali potrebite odgovore na različita pitanja i obrazložili primjenu novih poreznih propisa i time približili financijsko-računovodstvenim djelatnicima koji rade u gospodarstvu te vlasnicima i onima koji rade u knjigovodstvenim servisima kako će nova primjena funkcionirati.   

- Kao Udruga računovođa i financijskih djelatnika godišnje organiziramo tri do četiri stručna seminara godišnje i nekoliko radionica u kojima sudjeluju naši članovi. Ovaj smo seminar organizirali jer dolazi do brojnih izmjena poreznih propisa početkom 2019. godine, odnosno s 1. siječnja naredne godine. Tema je veoma aktualna što se vidi po rekordnom odazivu. Na seminar se prijavilo 140 zainteresiranih računovodstvenih djelatnika velikom većinom s područja Požeško-slavonske županije. Na seminaru će biti obrađene i teme za pripremu završnih računa u trgovačkim društvima - rekla je Sunčica Bajić, predsjednica Udruge računovođa i financijskih djelatnika Požega. 

Na seminar su se odazvali vrsni predavači, poznavatelji zakonskih propisa i onih koji će biti u primjeni od 1. siječnja 2019. godine. Seminar su održali Ivica Milčić, mr. sc. Kornelija Sirovica i mr. sc. Miljenka Cutvarić.    

- Predavači su eminentni stručnjaci iz svog područja na čemu smo zahvalni Hrvatskoj zajednici računovođa i financijskih djelatnika koji su pomogli da nam dođu eminentni stručnjaci koji će nam uveliko pomoći i upoznati nas s nadolazećim izmjenama poreznih propisa - dodala je Sunčica Bajić naglašavajući kako su na seminar došli financijski i računovodstveni djelatnici s područja Požeško-slavonske županije i još nekih gradova iz drugih županija.  

Sunčica Bajić je istakla i kako imaju izvrsnu suradnju s Udrugom računovođa i financijskih djelatnika Nova Gradiška koja je poslala i svoje članove na seminar i vlasnike knjigovodstvenih servisa s tog područja kojima je također tema seminara bila više nego prihvatljiva.

(AGM Kruna)