Ponedjeljak, 10 Prosinac 2018 09:14

Volonterske nagrade za čaglinsku osnovnu školu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UČITELJICA IVANA MLAKAR I OSNOVNA ŠKOLA STJEPANA RADIĆA ČAGLIN DOBITNICI VOLONTERSKIH NAGRADA ZA 2018. GODINU - 

ČAGLIN - Već trinaestu godinu za redom Volonterski centar Osijek dodjeljuje nagrade pojedincima i organizacijama koji su pokazali najbolje primjere volontiranja u zajednici. I Osnovna škola Stjepana Radića iz Čaglina se prijavila na natječaj i to u kategoriji pojedinačnog angažmana učiteljicu razredne nastave Ivanu Mlakar i školu u kategoriji odgojno-obrazovnih ustanova.

- Na našu veliku radost, ali isto tako svjesni napora koje ulažemo kako bi naši učenici osvijestili potrebu sudjelovanja u humanitarnim akcijama, pomaganju potrebitima i svemu ostalom što čini odlike volonterstva, osvojili smo priznanja u obje kategorije – istaknula je pedagoginja Ljiljana Đurđević, prof.

Nagrade su dodijeljene u povodu 5. prosinca - Međunarodnog dana volontera kojeg su proglasili Ujedinjeni narodi 1985. godine. Od tada vlade država, UN i organizacije civilnog društva provode individualne i zajedničke akcije s ciljem obilježavanja tog dana.

Na svečanosti u Arheološkom muzeju u Osijeku godišnje volonterske nagrade dobitnicima uručili su zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka, gđa Žana Gamoš, zamjenik župana Osječko-baranjske županije g. Petar Lagator te predstavnici Volonterskog centra Osijek.

U proteklih 12 godina dodijeljeno je 108 nagrada aktivnim pojedincima, organizacijama koje u svoj rad uključuju volontere, obrazovnim ustanovama te poslovnim organizacijama koje promiču volonterstvo.

- Presretni smo i ponosni što je napor i ogroman rad jedne male škole prepoznat i van okvira naše Županije, kao i izniman volonterski rad naše učiteljice Ivane Mlakar.  

Kao i svaka nagrada i priznanje i ove nas obvezuju da i dalje nastavimo promicati dobrotu, ljubav i pomaganje svima kojima je to potrebno – dodala je Đurđević.