Ponedjeljak, 14 Siječanj 2019 13:25

Radne kolege 27 godina obilaze grob i sjećaju se pokojnog hrvatskog branitelja Marka Marića

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

SADAŠNJI I BIVŠI DJELATNICI DOMA ZA STARIJE POŽEGA NISU ZABORAVILI SVOG RADNOG KOLEGU SVIH OVIH GODINA -

POŽEGA / DERVIŠAGA - Hrvatski branitelj Marko Marić poginuo je 2. siječnja 1992. godine kao pripadnik 123. brigade HV Požega u Kamenskoj, kada je prilikom borbenog djelovanja stao na protupješačku minu. Njegovi radni kolege iz Doma za starije i nemoćne Požega, neki još sadašnji a neki i bivši djelatnici, od tada svake godine na godišnjicu obilaze njegov posljednje počivalište na groblju u Dervišagi, polože vijenac, zapale svijeće i pomole se. 

- Marko je došao raditi u travnju 1991. godine u Dom, još na početku rada Doma, a nas pet radnih kolega uvijek smo obilježavali dan stradanja i prisjetili se našeg radnog kolege. Sjećamo se kada je u studenom 1991. godine otišao u brigadu, a sjećamo se i tužnog dana kada su javili da je u teškom stanju prevezen u požešku bolnicu jer je stradao od mine. Mi do danas čuvamo tu tradiciju obilaska njegovog groba, uvijek smo obišli i oca i majku dok je bila živa, te njegovu suprugu i dvoje djece koja su ostala iza Marka. To nama znači puno, a vjerujem i njegovoj obitelji, jer to je minimum poštovanja prema našem prijatelju i hrvatskom branitelju - istakao je Anto Brkić, koji ga je kao ravnatelj Doma primio na posao. 

Grob Marka Marića i ove godine, na 27. godišnjicu pogibije obišli su njegovi prijatelji Ante, Zvonko, Stipo, Drago i Josip. Oni su pokrenuli i inicijativu i podnijeli dopis Domu za starije i nemoćne osobe Požega u kojem predlažu promjenu naziva Doma u Dom za starije i nemoćne Marko Marić Požega. U inicijativi su pojasnili svoj prijedlog i ratni put Marka Marića, te svoju želju da se hrvatski branitelji ne zaboravljaju, kao i Domovinski rat. Ovom inicijativom sigurno bi se doprinijelo očuvanju sjećanja na sve hrvatske branitelje i njihovu žrtvu. U potpisu inicijative su Anto Brkić, Zvonko Žiška, Stjepan Brkić, Drago Šarić i Josip Novak.