Petak, 26 Listopad 2012 11:05

Otvorili prvu Info točku u županiji

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

UDRUGA OPPIDUM ŽELI BOLJE INFORMIRATI MLADE -

PLETERNICA – Udruga mladih grada Pleternice Oppidum ispred zgrade grada Pleternice otvorila je prvu Info točku za mlade u Požeško-slavonskoj županiji kao dio projekta „Osnaživanje prema jednakim mogućnostima“ koji provode udruge Info zona iz Splita, Zvono iz Belišća, Cinaz iz Zadra te Argonauta iz Murtera. Podjelom prigodnih promotivnih materijala te provođenjem ankete o informiranju mladih, članovi udruge su zajedno s Regionalnim Info centrom za mlade iz Osijeka odgovarali su i na postavljena pitanja građana.

Nakon otvorenja Info točke za mlade i prikazivanju mladima i građanima, preseljavaju je u prostorije Udruge mladih grada Pleternice Oppidum u ulici Bana Josipa Jelačića 10, Pleternica - sadašnji Obrazovni centar Pleternica, gdje će mladima biti dostupni svi informativni materijali o područjima koji ih zanimaju.

Ovaj projekt je dio većeg europskog projekta pod nazivom „Grassroots Europe-for local well being“ financiranog od strane Open Society Instituta iz Budimpešte, a u kojem sudjeluje ukupno 15 udruga s područja Slavonije i Dalmacije koje se žele baviti kvalitetnim informiranjem mladih.
Cilj projekta je uvođenje organizacija mladih/za mlade u proces organiziranog informiranja i savjetovanja mladih. Aktivnosti projekta usmjerene su na osnaživanje organizacija za uspostavu i vođenje "Info točaka" putem kojih će mladi iz lokalnih zajednica imati mogućnost tražiti i pravovremeno primiti informaciju iz različitih područja koja ih zanimaju.

Udruga mladih nastavlja s organiziranjem radionice Eko čišćenje u kojoj će prezentirati stare recepte za čišćenje u kućanstvu sa sodom bikarbonom, soli, octom, limunskom kiselinom i alkoholom, koju će provesti u Dnevnom boravku za starije osobe u Pleternici. (M.M.)