Subota, 16 Veljača 2019 21:38

400 lovaca i prijatelja uz brojne specijalitete, zanimljivosti i tamburaše

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

ODRŽAN DRUGI POŽEŠKI LOVAČKI BAL - 

POŽEGA - Tradicija lovačkih balova u Požegi nastavljena je i ove godine. u dvorani „Sara“ održan je drugi Požeški lovački bal, koji je okupio oko 400 lovaca sa suprugama i to iz gotovo svih udruga ovog kraja, te njihovih prijatelja.

Organizatori su i ove godine bila lovačka društva „Jelen“, „Sokolovac“, „Šijak“, „Šumar“, „Babja gora“ i „Sv. Hubert“, dakako svi iz Požege. Imajući u vidu da je bal bio uz Valentinovo svim damama uz čestitku podijeljeni su cvjetovi.

Požeški lovac Boris Janić, jedan od ključnih organizatora priredbe, uputio je riječi dobrodošlice te kroz osobu slavonskog lovca Bać’ Roke donio niz šaljivih i veselih zgoda slavonskih lovaca, a upriličena je i igra sa zanimljivim pitalicama kroz koju su točni odgovori pojedincima donijeli novčane nagrade.

- Zahvalan sam svim lovcima koji su se uključili u organizaciju bala, te onima koji su se odazvali, a posebna hvala gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji na potpori – kazao je otvarajući bal predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović.

Kao gosti između ostalih tu su bili požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, te gradonačelnik Požege Darko Puljašić sa zamjenicima.

- Sve nas je okupila ljubav, a vi je pokazujete i kroz odnos i skrb prema našoj prirodi, pa vam i ubuduće želim Dobru kob – kazao je požeški gradonačelnik Puljašić.

Župan je kazao da mu je čast biti s ovako divnim ljudima.

- Drago mi je da ste pokrenuli ovu lijepu priču koja postaje tradicionalna, ponosni smo na naša lovačka društva i njihove aktivnosti jer upravljaju zajedničkim dobrima metodom dobrih gospodara – istakao je župan Alojz Tomašević i dodao da kroz lovstvo dolazi do izražaja lovni turizam ovog kraja.

Uz drevnu lovačku pjesmu „Hrvatski lovče dobra ti kob“ prvi ples su zaplesali po jedan par iz svakog požeškog lovačkog društva.

Sudionicima Požeškog lovačkog bala ponuđena je bogata večera sa specijalitetima od mesa divlje svinje i jelena, te tombola sa 200 vrijednih zgoditaka, tako da je svaka kupcu donijela nagradu.  Uz to bilo je i zanimljivih nagradnih igara za posjetitelje.

Uz tradicionalnu dobru organizaciju nastavljeno je i dovođenje ponajboljih izvođača na ovu veliku priredbu. Tako su ove godine nastupili vrsni tamburaši „Salaš“ iz županjskog kraja, a tih šest momaka do ranih je jutarnjih sati uveseljavalo sudionike priredbe tijekom koje je bilo obilje vrhunskih i dobro poznatih pjesama, te veselog plesa i slavonskih kola. (AGM Kruna)