Ponedjeljak, 04 Ožujak 2019 10:15

Branko Pejakušić dobio spomenicu za 70, Stjepan Lisec za 60 godina u vatrogastvu Vetova

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO VETOVO -

BIŠKUPCI - Sudionici godišnje izvještajne skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vetovo sa 84 člana prihvatili su izvješća o radu i donijeli plan za ovu godinu.

-Uključili smo mlade u rad društva i odrasle na osposobljavanje, imali više vježbi uključujući na razini Vatrogasnog centra Kutjevo, a ženska ekipa mladeži imala je zapažene nastupe na Državnom natjecanju u Zadru, te na natjecanju u Sloveniji- kazao je u izvješću o radu tajnik DVD-a Goran Kljaić i dodao da je grad pomogao na izgradnji spremišta i nabavi opreme.

Predsjednik Stjepan Grbić najavio je potrebu dovršenja spremišta i kupovine vozila, te uređenje prostorije za rad društva.

-Ovdje zbog mladih vidim budućnost vatrogastva, a vaša mladež dugi niz godina je uspješna na niz natjecanja – kazao je u pozdravnoj riječi predsjednik Županijske vatrogasne zajednice Željko Petrović. Ispred požeško-slavonskog župana Alojza Tomašević rad je pozdravio izaslanik Ljuban Čolić, a ispred VZ Požeštine njen predsjednik Josip Ašenbrener. Na Vatrogasnoj skupštini je bila i predsjednica Županijske skupštine Požeško-slavonske županije Josipa Miličević.
-Četiri ekipe mladeži iz našeg kraja sudjelovale su na Državnom prvenstvu, a tražit ćemo dogovorom rješenja za dovršenje spremišta i nabavu vozila – istakao je dogradonačelnik Kutjeva Ivica Malnar.

Dodijeljene su diplome za zvanja u vatrogastvu, te priznanja za dugogodišnji rad. Spomenicu za 70 godina primio je Branko Pejakušić, te za 60 godina Stjepan Lisec, a vatrogasnim veteranom za staž dulji od 30 godina proglašen je Andrija Horvat.

Nadalje spomenice za 30 godina u vatrogastvu dobili su Jako Marić i Ivo Kljaić, a predsjednik Grbić uručio je posebne zahvalnice za suradnju i doprinos ovdašnjem vatrogastvu i to DVD-u Kutjevo, gradu Kutjevu, Požeško-slavonskoj županiji, DVD-u Kaptol i VZ županije.