Petak, 07 Lipanj 2019 12:24

U sklopu projekta "Šport uključi, probleme isključi" predstavili novu umjetnu stijenu za penjanje

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - "Šport uključi, probleme isključi" je EU projekt u sklopu kojega je održano otvorenje umjetne stijene u dvorištu Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Požegi. Otvorenju je prisustvovao i zamjenik župana za društvene djelatnosti Vedran Neferović. Umjetna stijena za sportsko penjanje visoka je 13 metara. Riječ je projektu vrijednom 998.838,46 kn, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s 849.012,69 kn. Početak provedbe je bio 21.12.2018. godine, a projekt će trajati do 21.12.2020. godine.

Riječ je o besplatnoj školi sporta za djecu i mlade u riziku od socijalne isključenosti, a cilj projekta je unaprijediti socijalnu uključenost djece i mladih u nepovoljnom položaju informirajući i pružajući besplatne sportske sadržaje radi stjecanja zdravih životnih navika i vještina. Svrha projekta je da se minimalno 170 djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti uključi u zajednicu upravo kroz sport, a provodit će se čak 5 školi sporta – škola nogometa, škola gimnastike, škola atletike, škola plivanja i škola penjanja.

- Danas je u dvorištu Katoličke gimnazije otvorena jedna od najvećih umjetnih stijena u Hrvatskoj kako bi se provodila škola penjanja. Sportsko penjanje najbrže je rastući sport u Hrvatskoj i novi olimpijski sport - naglasio je voditelj projekta Bruno Budimir te dodao kako je riječ o sportu koji je sjajan za djecu i mlade jer razvija motoriku, koordinaciju pokreta, donošenje odluka, a sjajan je i za fleksibilnost, snagu i izdržljivost.

U okviru projekta "Šport uključi, probleme isključi" osim sportskog penjanja, provodi se i škola nogometa, gimnastike, atletike, a od idući tjedan krenut će i škola plivanja, a sve informacije o prijavi na besplatnu školu sporta možete pronaći na web stranici: www.sport-ukljuci.hr.