Subota, 17 Studeni 2012 21:13

Preko 60 sudionika slušalo tribinu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

TRIBINA O RAVNOPRAVNOSTI SPOLOVA U PLETERNICI -

PLETERNICA - Hrvatsko žensko društvo Pleternica organiziralo u Dnevnom boravku za starije osobe u Pleternici posljednju tribinu o ravnopravnosti spolova kao dio projekta „Žena 21. stoljeća – Pogled s više strana“, a na kojoj je sudjelovalo 63 sudionika zajedno s predavačicama.

Teme kao što su zakonodavni okvir ravnopravnsti spolova u Hrvatskoj, kome se obratiti za pomoć od institucija, uloge žene u društvu, poduzetništvo, žene i duhovnost, samozastupanje te na kraju zdravlje kroz tjelovježbu prezentirale su pravnica, socijalna radnica, sociologinja, ekonomistica, katehetkinja, psihologinja i kineziologinja.

- Jako smo zadovoljne odazivom na sve tribine, kako na onu prvu u Kaznionici u Požegi, tako i na onu u HGK Požega, ali nas je posebno obradovala ova u Pleternici jer se na nju odazvalo najviše sudionica. Provele smo i evaluacije po kojima bi 89% žena ponovno sudjelovalo. Čini se kako su im se najviše svidjele radionice na kraju tribine koje je provela profesorica Anđelka Ravlić, a koje su im omogućile da izraze svoje misli, stavove i osjećaje na nov i kreativan način - kazala je dr. sc. Katarina Aladrović Slovaček, jedna od predavačica projekta.

Tribinu je posjetila i predstavnica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske koji finanicira projekt, gospođa Tamara Šterk.

Partneri u provođenju projekta su Udruga Zajednica-stručnost i multidisciplinarnost, Udruga mladih grada Pleternice Oppidum, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova županije i Požeško-slavonska županija.