Srijeda, 12 Lipanj 2019 22:04

Svečani oproštaj od onih najstarijih koji kreću u osnovnu školu

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

ZAVRŠNA PRIREDBA U DJEČJEM VRTIĆU „TRATINČICA“ PLETERNICA -

PLETERNICA – I dječji vrtići imaju svoje maturante, jer pri kraju polugodišta opraštaju se sa onima najstarijim polaznicima, predškolcima, koji od slijedeće jeseni kreću u školu. Novi je to trenutak za sve njih, jer su nekoliko godina svaki dan zajedno dijelili svoj boravak u vrtiću, igrali se, spavali, objedovali zajedno, učili crtati, raditi u svom školskom vrtu, sudjelovali u projektima kao što je – poduzetnik i dr. Novi je to trenutak i za roditelje, jer sada dolaze nove brige, prvi dani u školi, svakodnevni odlazak u školu, knjige, učenje, neke nove brige, za koje će sada shvatiti da su one vrtičke bile prava šala.

Dječji vrtić Tratinčica zbog toga je priredio jednu završnu priredbu i svečani oproštaj od onih najstarijih, koji su najduže bili u vrtiću, a sada postaju osnovnoškolci. Na priredbi su sudjelovali sve četiri odgojne skupine, koje su sa svojim odgojiteljicama – tetama priredili zaista pravi i dugi program. Bila je to prava priredba, sa velikom pozornicom, profesionalnim razglasom, glazbom, ali i sa pravim nastupima u recitaciji, pjesmi i plesu. Bilo je tu lijepih scenskih ali i kostimografskih rješenja, no sve je išlo ka cilju da djeca pokažu svojim roditeljima što su naučili, koliko su napredovali, a da se ujedno svečano oproste od svojih kolega koji odlaze dalje na školovanje.

Okupilo se i stotinjak roditelja, ali i puno braće i sestara, onih koji tek trebaju krenuti njihovim stopama i onih koji se sjećaju lijepog boravka u dječjem vrtiću. Svi zajedno pljeskom su poticali i nagradili djecu u svojim izvedbama. Bravo za odgojiteljice i svu djecu koja su sudjelovala u završnoj predstavi.