Subota, 15 Lipanj 2019 09:35

Vatrogasna društva s područja Požeško-slavonske županije dobila šest novih vozila

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

ZAGREB - U prostorima Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba održana je primopredaja novih vozila za Vatrogasna društva s područja Požeško-slavonske županije. Na primopredaju su bili prisutni predsjednik Vatrogasne zajednice Županije Željko Petrović, zamjenik župana Željko Jakopović, vatrogasci Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Kaptola, Pleternice, Brestovca i Pakraca koji su preuzeli ključeve novih vozila, a do kraja mjeseca nova vozila preuzeti će još i operativci Dobrovoljnih vatrogasnih društava Požega i Čaglin. Ukupna vrijednost tih vozila iznosi oko 1,2 milijuna kuna, a nabavilo ih je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Hrvatske iz sredstava općekorisnih funkcija šuma u koja šumo posjednici izdvajaju pet posto svoga novca.

Vatrogascima i gostima se na primopredaju obratio HVZ Ante Sanader, a nakon njega također se obratio i Ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Tolušić koji je također predao ključeve novih vozila vatrogasnim postrojbama.

- Na ovaj način poboljšano je stanje voznog parka još šest društava ili javnih postrojbi što će im uvelike olakšati mobilnost i ojačati operativno djelovanje – izjavio je Željko Petrović, predsjednik Vatrogasne zajednice Županije.