Nedjelja, 16 Lipanj 2019 10:15

Najbolji fiš skuhao i treću godinu zaredom Josip Antolović iz Beravaca

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

ODRŽANA 13. FIŠIJADA U PLETERNICI - 

PLETERNICA – Ovog je vikenda održana 13. po redu Fišijada u Pleternici koja je okupila pedesetak majstora slavonskog fiša. Fišijadu je uz podjelu ribe natjecateljima i zajedničku fotografiju otvorio zamjenik gradonačelnice grada Pleternice Domagoj Katića. I ovogodišnja Fišijada bila je u organizaciji “Pleterničkih čoraka”, Grada Pleternice i Turističke zajednice grada Pleternice. Kao i proteklih godina natjecatelji su stigli iz svih slavonskih županija, a natjecali su se i gosti iz Bosne i Hercegovine koji ovog vikenda u Pleternici uz nastup na Večeri bećarca i gange u petak, nastupaju i danas na smotri folklora Lidas..

Po dovršetku kuhanja fiša i proglašenja pobjednika na Trgu Zrinskih i Frankopana nastavilo se sa neobičnim i šaljivim igrama Puzzle u kojima su sudjelovali predstavnici gotovo svih Mjesnih odbora s područja grada Pleternice. Natjecali su se u nekoliko „sportskih“ disciplina osmišljenih po uzoru na svima drage „Igre bez granica“, a koje su se već nekoliko godina u Pleternici pokazale kao odlična zabava za posjetitelje.

Da je Fišijada jedna od omiljenih gradskih manifestacija potvrdili su upravo brojni posjetitelji jer kako je podsjetila i gradonačelnica Antonija Jozić, uz priliku za uživanje u ribljim specijalitetima i natjecanje, Fišijada nudi i priliku za druženje i zajedništvo, a to je ono što bi nam svima trebalo biti najvažnije. Posjetiteljima je osim pedesetak različito pripremljenjih ribljih paprikaša ponuđen i pečeni šaran na rašljama, a mogli su uživati i u dobrim vinima, ali i domaćem pivu. U sklopu manifestacije, vlasnici obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstva s područja Pleternice na štandovima su izložili svoje rukotvorine i proizvode.

Najbolji fiš i ove je godine, treći put zaredom, skuhao Josip Antolović iz Beravaca, drugi je bio Ivica Skeledžija iz Brodskog Drenovca, član ŠRD „Mrena“, a treće mjesto osvojio je Ivica Pandurević iz Velike Kopanice. Kao i prošle godine, na pitanje o tajni pripremanja dobrog ribljeg paprikaša, pobjednik je rekao kako kako nema tajne u kuhanju fiša. Riba, vatra, voda, paprika. Rekao je i kako treba znati kada dodavati začine i u kojem omjeru.