Ponedjeljak, 17 Lipanj 2019 10:32

Natjecalo se više od 120 strijelaca iz 21 lovačkog društva

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

ODRŽANO PRVENSTVO LOVAČKOG SAVEZA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE U LOVNOM STRELJAŠTVU - 

BZENICA - Više od 120 strijelaca u ekipama iz 21 lovačkog društva sudjelovalo je na tradicionalnom Prvenstvu Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u lovnom streljaštvu održanom na strelištu u Bzenici kraj Pleternice. To je izlučno natjecanje za Kup Slavonije i Državno prvenstvo početkom rujna na istom strelištu.

Ekipni pobjednik su strijelci „Slavonca“ iz Kutjeva sa 235 bodova, drugi je „Jelen“(Požega) sa 231, treći „Košuta“ iz Pakraca sa 218, a dalje su se plasirali „Vranovac“ iz Vetova sa 212, „Strijela“ iz Bekteža sa 203 boda i „Jelen“(Lipik) sa 202.

Pobjednička momčad je nastupila u sastavu: Željko Starčević, Ivica Pospišil, Petar Miloš, Silvio Čvarak, Željko Šilhan i Petar Bošnjak.

Pojedinačni prvak ove županije je Tomislav Sarajlić („Vidra“ Čaglin) sa 54 boda ispred Ivana Grbića („Vranovac“) sa 53, Ante Vitalije („Jelen“Požega) sa 52, Davora Biroša („Košuta“) sa 51, Tomislava Rohačeka(„Strijela“) sa 50, Milana Kosca(„Jelen“ Požega) sa 49 itd.

- Ovo strelište uskoro se proširuje jer ide investicija za disciplinu vepra u trku – istaknuo je na početku natjecanja predsjednik Lovačkog saveza Županije Branko Bertelović, koji je na kraju zajedno sa zamjenikom Božidarom Terzićem i predsjednik Povjerenstva za streljaštvo Darijom Gotštajnom uručio pehare pobjednicima.

Prvenstvu Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u lovnom streljaštvu otvorio je župan Alojz Tomašević.

- Vi ste definirali ovaj prostor, a zajednički ćemo još proširiti sadržaje u čemu imate punu podršku jer naše lovstvo postaje sve značajnije i izvan granica zemlje – rekao je župan Alojz Tomašević i najavio poticaje udrugama za uređenje i izgradnju smještajnih kapaciteta, lovno-tehničkih objekata i drugog.