Ispiši ovu stranicu
Utorak, 18 Lipanj 2019 10:51

Uspješno riješen akcident s klorom na bazenima

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

ODRŽANA POKAZNA VJEŽBA CZ I ŽURNIH SLUŽBI U SPAŠAVANJU OD IZLIJEVANJA OPASNE TVARI - 

POŽEGA – Uspješno i vrlo brzo je održana pokazna vježba s temom „Akcident na Gradskom bazenu, Požega 2019.“ Vježba je organizirana zbog uvježbavanja operativnih snaga zaštite i spašavanja za djelovanje u situaciji nekontroliranog ispuštanja tehničkog plina (klor) na gradskom bazenu. Uz Grad Požegu u vježbi sudjeluju ravnateljstvo CZ, služba za CZ Požega, Centar 112, Područni ured za zaštitu i spašavanje, Javna vatrogasna postrojba Grada Požege, Javna ustanova Sportski objekti Požega, Policijska postaja Požega, Zavod za hitnu medicinu te radio VallisAurea kao sredstvo javnog priopćavanja.

- Vježba se provodi s ciljem postizanje novih sposobnosti te poticanje izgradnje integriranog sustava zapovijedanja u akcijama zaštite i spašavanja, provjere procedura i planova postupanja, koordinacije pojedinih sudionika zaštite i spašavanja, uvježbavanja i podizanja razine osposobljenosti operativnih, prvenstveno gotovih snaga zaštite i spašavanja, provjere samodostatnosti glede logistike u specifičnim uvjetima, specijalističke opreme gotovih operativnih snaga i provjere osposobljenosti za rukovanjem specijalističkom opremom te podizanje razine informiranosti stanovništva o aktivnostima subjekata zaštite i spašavanja – istakao je načelnik Operativnog stožera CZ grada Požega, Mario Pilon, zamjenik gradonačelnika grada Požega.

Vježbi je nazočio i požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je nakon uspješno provedene vježbe istakao: - Grad Požega organizator je vježbe koja se danas odvila na požeškim Gradskim bazenima. Znamo da ovdje imamo opasne tvari koje u najgorem slučaju mogu rezultirati ozbiljnim posljedicama. U vježbi su sudjelovale operativne snage zaštite i spašavanja i žurne službe, uz suradnju naše ustanove za Sportske objekte. Iznimno smo zadovoljni brzinom, aktivnošću i svim djelovanjima koje su naše snage prezentirale. 

Galerija slika