Subota, 06 Srpanj 2019 21:55

5. Ribarska večer u Vetovu privukla veliki broj posjetitelja na fiš i šarana na rašljama

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

VETOVO -  I ove godine u samom centru Vetova, na Trgu sv. Vinka okupio se veliki broj posjetitelja i gostiju, prvenstveno ljubitelja ribljih specijaliteta, dobre glazbe i dobrog druženja, odličnih Vetovačkihvina. Održana je 5. Ribarska večer, sada već tradicionalna gastro manifestacija koja slavi slatkovodnu ribu i riblje specijalitete. Ponovno su organizatori nadmašili sami sebe i ponovno organizirali još jednu Ribarsku večer za pamćenje. Pripremili su nekoliko stotina litara fiš paprikaša i još više šaranskih polovica za pečenje u rašljama.

Požeština inače mjesto Vetovo veže uz fiš paprikaš i pečenu ribu, jer tamo nekoliko desetljeća rade dva riblja restorana, Restoran Schonblick u Vetovu i Ribarska kuća u Lukaču. Poznati su tamo i ribnjaci i domaće Ribolovno društvo Matičevac, što je svakako bio dobitni recept da se Ribarska večer organizira baš u Vetovu. Entuzijasti iz Matiševca, podržani od Udruge Vinara Veteri Castra, DVDVetovo, NK Kamen Vetovo, Lovačkog društva Vranovac i ostalih udruga, ali i samih mještana koji su dali podršku. Tako je prije pet godina polako ušla Ribarska večer, koja je odmah dočekana odlično i od brojnih posjetitelja, broje se na tisuće, i ubrzo je nastala tradicija i još jedna odlična gastro manifestacija. Organizaciju su kao pokrovitelji pomogli: Grad Kutjevo, TZ grada Kutjeva, TZ Požeško-slavonske županije, uz medijskog pokrovitelja, tjednik Kronika požeško-slavonska i portal www.pozeska-kronika.hr koji su promovirali navedenu manifestaciju svih pet godina.

Za zabavu s velike pozornice ove godine bili su zaduženi, sve bolji, mladi tamburaši De Gotho i već dobro poznati TSPosegana. Dobra hrana, dobro vino, dobri tamburaši, su uvijek dobitni recept za odlično druženje, što Vetovčani zaista dobro rade, posebno za svoje vinske blagdane, kada prirede fešte za pamćenje.