Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 22 Studeni 2012 11:20

Najveća svijeća Požežana za vukovarske žrtve

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

KOLONA SJEĆANJA U VUKOVARU VEĆA NEGO IKADA -

VUKOVAR - U Koloni sjećanja u Vukovaru su i ove godine bili članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije. Kolona sjećanja bila je veća nego ikada, a ozračje sasvim drugačije nego dosadašnjih godina.

100 5115- Našim je generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču izrečena oslobađajuća presuda. Zato smo ove godine u Vukovar išli ponosni jer smo konačno dobili potvrdu prave istine, a to je da je Hrvatska vodila obrambeni rat i svoju slobodu ostvarila na častan način - rekao je predsjednik udruge Krešimir Pavelić.

Svetu je misu na Memorijalnom groblju u Vukovaru predvodio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Alessandro D'Errico dok je prigodnu homiliju održao biskup Vjekoslav Huzjak. Rekao je da bi svaki komadić prijeđenog puta kolone sjećanja od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja mogao ispričati svoje svjedočanstvo koje ljubomorno čuva od zaborava, koji se ponekad kao oblak nadvija nad našu domovinu i njenu borbu za samostalnost u našem Domovinskom ratu.

Požežanka Ljubica Sentić u Vukovaru je na Dan sjećanja svake godine. U njemu je 19. studenoga 1991. godine ubijen njezin suprug Vladimir. - To je najviše što mogu učiniti za njega. 100 5187Došlo je vrijeme kada slobodno možemo reći zbog čega je moj suprug poginuo. Osjećam veliko olakšanje jer moje dijete konačno može reći da joj je otac izgubio život boreći se za Vukovar i za Hrvatsku - rekla je Ljubica Sentić.

Požeški su branitelji na Memorijalnom groblju zapalili veliku svijeću, najveću toga bdana u Vukovaru, s natpisom „Bože, hvala ti za Gotovinu i Markača“, a čast da zapali svijeću pripala je upravo Ljubici Sentić.

Po povratku u Požegu svi zajedno su zapalili svijeće u Vukovarskoj ulici te zajedno s gradonačelnikom Zdravkom Ronkom kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Galerija slika