Ponedjeljak, 22 Srpanj 2019 11:17

Nastavak brojnih aktivnosti požeškog ogranka UHDDR-a

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEGA - Gradski ogranak udruge Hrvatskih Dragovoljaca Domovinskog rata grada Požega nastavlja provoditi aktivnosti planirane za 2019. godinu. Početkom mjeseca srpnja GO UHDDR grada Požega je bio domaćin te je u Požegi organizirao susrete dragovoljaca i branitelja povodom 25. obljetnice osnivanja UHDDR-a Republike Hrvatske i 6. memorijalni turnir za sve poginule branitelje, na koji su se odazvali prijatelji i suborci iz velikog dijela Lijepe naše, te kao što je to i red predstavnici GO UHDDR-a grada Požege uzvraćaju gostovanja.

Dana 18. srpnja članovi požeškog ogranka sudjelovali su na misi i polaganju vijenaca i svijeća u sjećanje na poginulog suborca i dragovoljca pukovnika Dragana Jajić u Bektežu, te malonogometnom turniru u čast poginulog Dragana koji su organizirali Gradski ogranak UHDDR-a Kutjeva, DVD Bektež, a u sklopu manifestacije „Bekteške noći“

20. srpnja godine članovi streljačke sekcije GO UHDDR-a nastupili su na turniru u gađanju serijskom zračnom puškom u Velikoj Kopanici povodom Dana branitelja Velike Kopanice, a istoga dana predstavnici GO UHDDR-a grada Požega odazvali su se i na 2. obljetnicu osnivanja KLUBA VARAŽDINSKIH BRANITELJA 1991-1995. koji je održan pod geslom „Dobro mi došelprijatel“. Okupljanje se odvijalo na prostoru „Zelendvor“.

U sklopu proslave Dana osnivanja Kluba položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Križa poginulim Hrvatskim braniteljima i poginulim pripadnicima 104. brigade ZNG HV na varaždinskom groblju te u općinama: Sračinec, Cestica, Vinice i Petrijanec za sve poginule branitelje Varaždinske županije.

U općini Sračinec obišla se Hidrocentrala koja je bila strateška točka u Domovinskom ratu te je naročito čuvana. U općini Cestica organiziran je obilazak vinskih cesta uz granicu sa Slovenijom te vinske kuće „Kotolenko“ gdje su se kušala vrhunska vina i specijaliteti: Kruh „Postružnjak“ i sirevi. U svim općinama sve su primili Načelnici općina te svima izrazili dobrodošlicu, a zajednički ručak organiziran je u opčini Petrijanec.

Predsjednik Kluba varaždinskih branitelja 1991-1995 gospodin Vladimir Leskovar ovom prigodom je zahvalio svima koji smo se odazvali te izrazio želju da ovi susreti postanu tradicionalni kako u susretanju u Varaždinu tako i diljem Lijepe naše odakle su došle Udruge proistekle iz Domovinskog rata jer na taj način pokazujemo naše zajedništvo i ustrajnost u očuvanju sjećanja na Domovinski rat i stvaranje neovisne Republike Hrvatske.