Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 22 Srpanj 2019 11:32

Održana prva „Velička obiteljska olimpijada“

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

U ORGANIZACIJI UDRUGA VELIČANKA I DOKKICA  - 

VELIKA - Zahvaljujući suradnji Udruge „Veličanka“ i Udruge Dokkica u Velikoj je održana prva „Velička obiteljska olimpijada“ u sklopu koje su predstavljeni i promotivni plakati „I tata je važan“ nastali u sklopu projekta udruge Dokkica, a cilj mu je kroz kampanju promovirati i poticati aktivno očinstvo. U prekrasnom veličkom parku okupljene obitelji imale su priliku sudjelovati u kreativnim radionicama za djecu, a kroz zabavne natjecateljske igre djeca i roditelji osvojili vrijedne nagrade. Nagrade su osim Udruge Veličanka osigurali OPG Galić iz Velike, OPG Štivić iz Biškupaca i vlasnik caffe bara Samson iz Velike.

Otvorenje izložbe promotivnih plakata upriličili su Stanko Raguž, predsjednik Udruge „Veličanka“ kao domaćin i Ines Novak, predsjednica Udruge Dokkica, voditeljica projekta, koja je okupljenima ukratko predstavila i projektne aktivnosti te protagoniste kampanje – 13 osječkih očeva. Okupljenima se obratio i zamjenik načelnika Velike Ivica Potočanac, a Magdalena Brižić Sertić predstavila je aktivnosti Veličke obiteljske olimpijade.

U veličkom parku pokraj INE tako su organizirane radionice za djecu i roditelje, „Obiteljska fotostanica“ uz fotografiranje obitelji s rekvizitima. Održana su zanimljiva, kreativna i uzbudljiva obiteljska natjecanja u kojima su očevi pokazali snagu izdržljivosti tijekom pravljenja sklekova u jednoj minuti, a tijekom potezanja užeta snagu su odmjerili odrasli i djeca. Zanimljivo je bilo nadmetanje u snazi očeva i majki natjecanjem u nošenju djece na leđima u parovima. Najmlađi su se natjecali  u pogađanju uspravno postavljenih praznih plastičnih boca vodenim balonima i brzini prenošenja jaja u žlici od točke A do točke B, a adržan je i Kviz za očeve te Kviz za djecu s pitanjima o obitelji. Za mame je zabavno bilo napraviti voćnu salatu za svu prisutnu djecu uz natjecanje u guljenju voća.

U veselom ozračju obiteljske zabave na otvorenom djeca i roditelji pokazali su ljepotu zajedničkog druženja, a glazbene gošće – mladi ženski tamburaški sastav „Liberta“ iz Kaptola, kao „šećer na kraju“ zabavio je prisutne slavonskim notama.

Promotivni plakati koji su predstavljeni u veličkom parku nakon „Veličke obiteljske olimpijade“ svoje mjesto naći će na zidovima Dječjeg vrtića u Velikoj.

Foto: Udruga Veličanka Velika

Galerija slika