Petak, 23 Kolovoz 2019 09:01

Twirling klub i Požeške mažoretkinje na prijemu kod gradonačelnika

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - Twirling klub Požega i Požeške mažoretkinje vratili su se prošloga tjedna sa Svjetskog prvenstva u francuskom Limogesu. Nakon mjesec dana svakodnevnog treniranja uspjeh nije izostao pa je tako i ovo natjecanje bilo uspješno za Hrvatsku reprezentaciju čiji su dio bili i članovi Twirling kluba Požega i Požeških mažoretkinja. Gradonačelnik im je zahvalio što su pokazali veliki entuzijazam i želju da uz puno rada promoviraju naš grad. Gosti su uzvratili zahvalnošću za potporu koju im pruža Grad Požega.

- Čestitam vam na postignutom uspjehu kojim ste još jednom dokazali kako ste najbolji promotori Požege, Slavonije i cijele Hrvatske. Na tome sam vam iznimno zahvalan i ponosan. Grad Požega i sa svojim mažoretkinjama već dugi niz godina ima izvrsnu suradnju i tako će biti i dalje. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Voditeljica Marina Mihelčić zahvalila je u ime Požeških mažoretkinja gradonačelniku na podršci te naglasila kako će Požega ponovo biti domaćin mažoret natjecanju državne razine i to 2021. godine kada će se u našem gradu okupiti oko 1000 mažoretkinja iz cijele Hrvatske.

Natjecanje je okupilo oko 3000 natjecatelja iz 22 zemlje svijeta - Švedske, Norveške, Engleske, Irske, Njemačke, Francuske, Škotske, Španjolske, Italije, Švicarske, Japana, SAD-a, Kanade, Australije, Rusije, Češke, Slovenije, Mađarske, Belgije, Danske, Ukrajine i Nizozemske.

- Benjamin Iličić je ušao u finale sa svoja oba sola i završio na 7. i 9. mjestu na svijetu. Ekipa je digla publiku na noge i po prvi puta pokazala da smo u rangu sa svjetskim natjecateljima, te osvojila 10 mjesto. U mažoretu su bila grupna natjecanja i tu je Požega apsolutno dominirala te u polufinalu i finalu zadržala prvo mjesto na svijetu. Zadovoljni smo nastupom ali i spremni za nastavak treniranja. Čeka nas Europsko prvenstvo mažoreta u listopadu gdje idemo svi u Lignano. Za naše najbolje natjecatelje twirlinga još predstoji Državno prvenstvo u Splitu u studenom. Tamo ćemo se boriti kako bi se kvalificirali za sljedeću godinu i natjecanje u Barceloni, a u međuvremenu svoj doprinos dat ćemo i u programu Aurea Festa – kazala je Mihelčić.