Nedjelja, 25 Kolovoz 2019 14:21

Na natjecanju 11 ekipa lovaca strijelaca u konkurenciji za nagrade i pehare

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

9OTVORENI KUP GRADA KUTJEVA U STRELJAŠTVU ZA LOVCE  -

NOVI MITROVAC – Povodom obilježavanja blagdana zaštitnice grada Kutjeva, Male gospe u Kutjevu i Dana grada Kutjeva Lovačko društvo „Slavonac“ Kutjevo po deveti puta organizira otvoreni Kua u streljaštvu za lovce, gađanju glinenih golubova. Gađa se u dvije serije po 10 hitaca na glinene golubove s ekipom od 5 članova. Na natjecanje u Kupu ove godine odazvalo se 11 lovačkih ekipa s šireg područja Slavonije.

Ekipe strijelaca na samom otvorenju na Strelištu u Novom Mitrovcu pozdravili su, predsjednik LD Slavonac Ivica Pospišil. On se zahvalio svim lovcima strijelcima na odazivu a zahvalio lokalnoj zajednici, gardu Kutjevu i regionalnoj zajednici Požeško-slavonskoj županiji na pomoći, posebno posljednjih godina koja im je omogućila razvoj lovstva, društva i streljaštva među lovcima.

Lovcima strijelcima dobre rezultate poželjeli su zamjenik gradonačelnika grada Kutjeva Ivica Malnar, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović i idejni začetnik natjecanja, a danas sponzor svih nagrada za ekipno i pojedinačno gađanje, kutjevački vinar Branko Mihalj.

Već nekoliko godina pobjednici Kupa su lovci LD "Fazan" Špišić Bukovica s 83 boda, koji su bili najbolji i na ovom 9. Kupu, drugi je LD „Srnjak“ iz Rastovca 78, a treći strijelci LD „Jelen“ Požega s 72 srušena leteća goluba.

Najbolji pojedinac je Igor Vrbančić, LD "Fazan" Špišić Bukovica, drugi je Krešimir Šebalj LD „Slavonac“ Kutjevo i treći Majkl Brlas, LD "Fazan" Špišić Bukovica. Nagradu za fair play dobio je Antun Starčević LD „Gostinac“ iz Rešetara, Igor Vrbančić LD "Fazan" Špišić Bukovica i Tomislav Rohaček LD „Strijela“ Bektež.