Nedjelja, 01 Rujan 2019 12:44

“Otvorite svoje srce Marijinoj blizini da ona unese u nas svjetlo svoga sina Isusa pa da otiđemo s ovog hodočašća mirniji iznutra”

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

ZAVRŠENA DEVETNICA “GOSPI OD SUZA” -

PLETERNICA - Središnjim hodočasničkim euharistijskim slavljem, koje je predvodio požeški biskup msgr.dr.Antun Škvorčević, sinoć je u Pleternici završila Devetnica “Gospi od Suza”. Prisustvovale su mu tisuće vjernika iz župa sjevernog dijela Hrvatske a mnogi od njih zatražiti Gospin zagovor došli su pješice. Među hodočasnicima su i ove godine bili i mnogi predstavnici lokalne, regionalne i državne vlasti.

-Dragi hodočasnici, od srca i s velikim poštovanjem sve vas pozdravljam i rado u ovom Marijinom svetištu večeras primam. Kažem: “S poštovanjem” jer je pokrenulo vas, u vašem srcu, ne nešto ljudsko nego opet Njezino, majčinsko, da se večeras nađete u velikom broju ovdje hvaliti i slaviti njezina sina Isusa jedinog spasitelja čovjeka. Ali onda, zbog njega, zbog Isusa, hvaliti i slaviti i Nju, majku njegovu. Znam, odanost koju ste donijeli želite očitovati, znam vašu ljubav prema njoj, želite ju posvjedoščiti. Hvala vam za to dobo srca koje ste donijeli na ovo hodočašće. Otvorite to svoje srce hrvatsko, počesti patničko, i nerijetko zbunjeno sa svim onim što se događa oko nas, otvorite to svoje srce baš njezinoj, Marijinoj blizini da ona unese u nas svjetlo svoga sina Isusa pa da otiđemo i večeras s ovog hodočašća svojim kuićama puni, svjetli radosniji, mirniji iznutra. To je to blagoslovljeno stanje hrvatske zemlje u našim srcima – rekao je biskup Škvorčević okupljenim hodočasnici. Na svršetku misnog slavlja uslijedila je procesija s likom Gospe od Suza.

Podsjetimo, ovogodišnja, 64. Devetnica “Gospi od Suza” imala je dvojicu predvoditelja: prvih pet dana propovijedao je fra Petra Cvekana, a potom fra Zdravka Lazića. Danas u 11 sati vjernici će se na misi oprostiti od fra Lazića.