Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 09 Rujan 2019 09:50

Pobjednička ekipa strijelaca iz Virovitičko-podravske županije, a najbolji pojedinac Ante Matak iz Zadarske županije

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

25. DRŽAVNO PRVENSTVO HRVATSKOG LOVAČKOG SAVEZA U LOVNOM STRELJAŠTVU - 

BZENICA – Tijekom tri dana prošlog vikenda na strelištu u Bzenici održano je tradicionalno 25. Državno prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu kojemu je ponovno nekoliko godina unazad bio domaćin Lovački savez Požeško-slavonske županije. Ovo je trenutno najuređenije i najkompletnije strelište u Hrvatskoj pa se sva državna prvenstva održavaju u Bzenici već nekoliko godina, a i lovci Požeško-slavonske županije pokazali su se kao odlični domaćini. Nastupili su strijelci 21 momčadi iz svih županija i LS grada Zagreba pokazujući svoja umijeća u ovoj sportskoj grani. Ukupno se natjecalo 200-njak lovaca strijelaca u lovačkom trapu, lovačkom parkuru na leteće mete puškama s glatkim cijevima i gađanju mete jelena s puškom s užljebljenim cijevima, lovačkim karabinom.

Postrojene ekipe županijskih saveza na samom strelištu krasile su Pleterničke mažoretkinje. Nakon izvođenja državne himne prošlogodišnji pobjednici iz Međimurske županije podigli su na jarbol zastavu RH a pozdravne riječi dobrodošlice u ime Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije uputio je predsjednik Branko Bertelović. On je istakao veliku zahvalu Požeško-slavonskoj županiji i gradovima Požegi i Pleternici koji daju veliku podršku ovom vidu natjecanja u lovačkoj organizaciji.

Lovcima strijelcima dobrodošlicu je izrazila pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, a posebno sreću u natjecanju zaželio im je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i sam lovac. Tomašević je istakao i uvijek spremnost lovaca, od Domovinskog rata kada su među prvima stali u obranu domovine, a i danas u svojim lovištima uzgajaju i hrane divlja, brinu za okoliš, a i sada su veliki sudionik u sprečavanju afričke kuge.

Sve lovce pozdravio je i njihov predsjednik HLS Đuro Dečak, koji nikada ne propušta velika okupljanja lovaca, posebno strijelaca, jer streljaštvo zadnjih godina ima sve veći značaj u lovstvu kao sportska disciplina.

Nakon dva dana pucanja u sve tri kategorije, najviše razloga za veselje imali su lovci Virovitičko-podravske županije osvojivši prvo mjesto u ekipnom plasmanu s 469 bodova, drugi su bili lovci Varaždinske županija s 460 bodova a treće mjesto zauzeli su lovci Dubrovačko-neretvanske županije s 457 bodova. Slijedili su jadranski lovci iz Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije s 454 boda. Iz godine u godinu lovci strijelci imaju sve više bodova, što govori da lovno streljaštvo sve više napreduje.

U pojedinačnom plasmanu nije sve riješeno odmah, jer su čak tri lovca dijelila 1. mjesto s istim plasmanom od 97 bodova od mogućih 100. To su zaista respektabilni rezultati, no njih tri su morali u raspucavanje, te smo tek tada dobili pobjednike. Najbolji je ponovno bio lovac Ante Matak iz zadarske županije, drugo mjesto je osvojio Igor Vrbančić iz Virovitičko-podravske županije, a treće mjesto Damir Mehkek iz Koprivničko-križevačke županije.

Sve pobjedničke ekipe i pojedinačni pobjednici nagrađeni su medaljama, peharima i bogatim nagradama sponzora. Prelazni pehar je iz ruku Međimuraca otišao u ruke lovaca strijelaca Virovitičko-podravske županije, koji već imaju upisano svoje ime na peharu, jer su ga već osvajali prošlih godina.

Galerija slika