Subota, 14 Rujan 2019 10:45

Najbolji fiš majstori iz ŠRD„Veličanka“ uzeli 1. i 2. mjesto

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

4. FIŠIJADA U JAKŠIĆU OKUPILA 21 EKIPU FIŠ ZALJUBLJENIKA - 

JAKŠIĆ – Četvrta po redu, a sada i s najvećim brojem natjecateljskih ekipa, Fišijada u Jakšiću svakako postaje tradicionalna manifestacija i polako se upisuje na kartu fišijada. Krenula je skromno i lokalno, kao pomoć domaćem ŠRD„Slavonac“, a polako postaje sve bolje mjesto susreta fiš zaljubljenika i majstora fiš paprikaša. Tako je ove godine na igralište OŠ Mladost Jakšić stigla 21 ekipa već prokušanih fiš majstora, a još više onih koji su se željeli družiti, pa čak i onih koji su prvi puta kuhali fiš paprikaš. Važno je sudjelovati, rekli su a još više nam je važno druženje s dobrim ljudima, s dobrim organizatorima koje smo došli podržati svojim sudjelovanjem. Uz ŠRD „Slavonac“ u organizaciji fišijade uključeni su i članovi HKUD „Slavonija“ Jakšić, koji slijedeća dva dana imaju na programu svoju smotru folklora.

Pripreme ribe koju su natjecatelji donijeli sami po svom izboru i specijalnostima i samo kuhanje je započelo od 16 sati. U 18 sati uslijedile su predaje ocjenjivačkoj komisiji uzoraka skuhanog fiš paprikaša. Ocjenjivačku komisiju su činili stari fiš majstori i ribički čelnici, Dragutin Blažičević i Đuro Makarević, te novinar i gastro majstor, pobjednik 25. Fišijade u Požegi, Vladimir Protić. Nakon ocjenjivanja fiševa uslijedila je dodjela pehara i proglašenje pobjednika. Ponovno je bilo jasno kad su počela proglašavanja brojeva koji su dobili najviše bodova, da su najbolji fiš majstori došli iz ŠRD „Veličanka“ iz Trenkova i uzeli 1. i 2. mjesto. Stari su to fiš majstori koji su već nekoliko godina, od samog početka Fišijade u Jakšiću pobjednici. Posebne su to pripreme i vrlo velika pažnja kod kuhanja njihovih kotlića, pa je i ovaj ponovni uspjeh svakako očekivan. Na 3. mjesto se plasirala ekipa JVP Nova Gradiška kao gosti iz Brodsko-posavske županije.

Pehare je uručio načelnik općine Jakšić, Ivica Kovačević, koji je i pokrovitelj cijelog natjecanja, plakete je uručio predsjednik ŠRD „Slavonac“ Mario Pus, a voditelji ekipa dobili su i nagrade sponzora. Uslijedio je nastavak druženja uz zabavu glazbenog sastava Srce bećarsko, te riblje delicije i dobru kapljicu. Zabava je sve sudionike odvela dugo u noć, a organizatori su zaista velikim odzivom posjetitelja mogli biti zadovoljni i već planirati što će sve pripremiti za 5. Fišijadu u Jakšiću slijedeće godine.