Srijeda, 18 Rujan 2019 12:54

Edukativno-preventivna akcija policije usmjerena na pojas, mobitel i „Autosjedalica uvijek i bez iznimke“

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA – Policijska uprava Požeško-slavonska sudjeluje u razdoblju od16. do 22. rujna u akcijama TISPOL-a. Na području PU požeško-slavonske provodi se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor uporabe mobitela i drugih uređaja te sigurnosnog pojasa (akcija Focus on theRoad –distrakcija). Glasnogovornica PU Nikolina Janković podsjetila je sve sudionike u prometu da su na snazi nove značajne izmjene i dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koje su stupile 1. kolovoza 2019. godine pa su tako povećane novčane kazne za nekorištenje sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, nepropisan prijevoz djece u vozilu i nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje. Za navedene prekršaje s dosadašnjih 500 kuna kazna je povećana na tisuću kuna.

Pojačani nadzor, vodeći računa da se ne stvaraju zastoji u odvijanju prometa, policijski službenici će provoditi na više nadzornih mjesta na cestama naše županije stoga upozoravamo vozače da se pridržavaju prometnih propisa.

U Slavonskoj ulici u Požegi, ispred OŠ Dobriše Cesarića zajedno s Udrugom RODA policijski službenici provodili su i Edukativno-preventivnu akciju „Autosjedalica uvijek i bez iznimke“. Svim roditeljima koji su dolazili po svoje prvašiće i djecu od 1. do 4. razreda, kontrolirali su da li imaju ugrađenu sjedalicu, te ih upozoravali na potrebu a članice RODE su sa vozačicama i vozačima razgovarale i kontrolirale ispravnost postavljanja auto sjedalica za djecu u automobilu. Svi zaustavljeni vozači dobili su i edukativne materijala kako prevoziti mlađu djecu u automobilu.