Ispiši ovu stranicu
Utorak, 01 Listopad 2019 09:24

Osnovnoj školi „Dobriša Cesarić“ Požega odobren Erasmus + projekt

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Osnovna škola“ Dobriša Cesarić“ u novu školsku godinu 2019./2020. ušla je i sa odobrenim Erasmus + projektom koji će trajati naredne dvije i pol godine.

Riječ je o projektu Life with values (Život sa vrijednostima) koji vode koordinatori iz Portugala. Zemlje partneri su Španjolska, Turska, Grčka, Poljska i Hrvatska.

Projekt Life with values promovira društvene vrijednosti kao temelj društva u kojem odgajamo i obrazujemo učenike za sadašnjost i budućnost. Projekt se temelji na učeničkom poimanju društvenih vrijednosti i stavu prema razvoju pozitivnih društvenih osobina svih europskih građana. Osnovna škola“ Dobriša Cesarić“ je odabrala promovirati teme prijateljstva, zahvalnosti i jednakosti kao univerzalnih vrijednosti u svim društvima.

Cilj je nakon provedbe projekta uključiti sve naučeno u školske kurikulume. Razmjena učeničkih i učiteljskih iskustava bit će velika nagrada svim sudionicima u razvoju projekta, baš kao i razvoj multikulturalnosti, poticanje prihvaćanja različitosti i predstavljanje naše zemlje i škole stranim partnerima.

-Kroz mnogobrojne učeničke radionice, uporabu informacijsko komunikacijske tehnologije, susrete sa stranim partnerima učenicima i učiteljima nadamo se bogaćenju iskustava u poučavanju i odgajanju novih generacija. Ukupna vrijednost projekta iznosi 240 015, 00 EUR, od čega je Osnovnoj školi „ Dobriša Cesarić“ odobren iznos od 38 140,00 EUR. Realizirat će se ukupno 6 mobilnosti na koje će biti upućeno najmanje 20 učenika i 15 učitelja – istaknula je Julijana Banovac,učiteljica razredne nastave i koordinatorica projekta.