Breadcrumbs

Srijeda, 02 Listopad 2019 09:00

„Nisam bio u Velikoj dugo, samo malo, al' mi se dopalo“

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

U DOMU ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE U VELIKOJ PRIREDILI PRIREDBU UZ MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA - 

VELIKA – Niz godina korisnici i djelatnici Doma za starije i nemoćne osobe u Velikoj, prigodno proslave Međunarodni dan starijih osoba. Već nekoliko dana ranije počeli su sa sportskim susretima između korisnika i djelatnika, a na sam dan 01. listopada obilježavanje je započelo sv. misom u prostoru Doma koju je predvodio velički župnik i kaptolski dekan preč. Mario Sanić. Uz korisnike doma i djelatnike misi su nazočilipožeško-slavonski župan Alojz Tomašević, načelnik općine Velika Vlado Bobani ravnateljica doma Mirjana Novak.

Čestitajući im njihov dan ravnateljica Novak je naglasila je kako su korisnici doma aktivni i vrlo rado sudjeluju u svim aktivnostima koje budu organizirane, bile one radno-okupacijske, kulturno-zabavne, sportsko-rekreacijske ili dio duhovnog života. Ravnateljica se zahvalila županu Alojzu Tomaševiću i Požeško-slavonskoj županiji kao osnivaču Doma, na odličnoj dosadašnjoj suradnji i podršci u razvoju i poboljšanju uvjeta života i standarda te zahvalila i načelniku općine Vladi Bobanu za svu podršku koju primaju od općine Velika.

Prisutnima se obratio načelnik općine Velika Vlado Boban, čestitao je svima njihov dan istaknuvši da su svi korisnici sad Veličanke Veličani jer su pronašli svoj novi dom u Velikoj. Za općinu Velika dom znači puno jer su zaposleni brojni stanovnici Velike. Načelnik Boban je najavio i dalje svu potrebnu pomoć domu u njihovom radu.

Uz čestitke za Međunarodni dan starijih osoba obratio se i župan Alojz Tomašević, pohvalivši njihov aktivan duh i volju za druženjem. - Vi ste do sada radili i izgradili sve što mi imamo, a na nama je da vama osiguramo što bolju i udobniju sredinu za život kada vam je najpotrebnije. Budite ponosni na vašu djecu i unuke jer su oni ti koji sada idu razvijati svijet koji ste vi izgradili. Županije će i dalje biti potpora domu, da se naprave novi smještajni kapaciteti i za ostale korisnike koji su nažalost na čekanju, a također im je potreba ovakva usluga.

U nastavku je održana priredba koju su izveli korisnici i djelatnici doma zajedno, a održana je pod motom bećarca „Nisam bio u Velikoj dugo, samo malo, al' mi se dopalo“