Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 07 Listopad 2019 09:51

Parku prirode Papuk nagrada za održivi turizam

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma u petak su u Osijeku dodijeljene turističke nagrade za najbolje od najboljih u turizmu.

Projekt "Geopriče UNESCO geoparka" Parka prirode Papuk osvojio je nagradu u kategoriji "ODRŽIVI TURIZAM".

Prepoznavanje i nagrađivanje projekta "Geopriče UNESCO geoparka" od strane Hrvatske turističke zajednice ujedno je i najbolji motiv Parku prirode Papuk za koračanje k cilju upisivanja Slavonije na kartu nezaobilaznih destinacija Hrvatske i šire.

- Priča oko Slavonije slaže se upravo onako kako je trebalo biti već odavno. Hrvatska turistička zajednica napokon je prepoznala turistički atraktivne slavonske lokalitete koji imaju potencijal u realizaciji cjelogodišnjeg turizma. Park prirode Papuk u tome će imati zasigurno jednu od ključnih uloga. Realizacijom svih projekata koje provodimo ili ćemo provesti u narednom razdoblju, a za koje smo sredstva većinom osigurali, pozicionirat ćemo se kao jedna od najatraktivnijih i najpopularnijih turističkih destinacija na kontinentu. Nagrada koju smo dobili u Osijeku na Danima hrvatskog turizma priznanje je radu našeg Parka, ali i uspješnoj suradnji institucija na različitim razinama. Ovim putem još jednom zahvaljujem svima koji doprinose da Slavoniju vratimo na mjesto koje joj pripada - – rekao je Alen Jurenac, ravnatelj Parka.

Nagrada „ODRŽIVI TURIZAM“ dodjeljuje se pojedincu, udruzi, tvrtci ili lokalnoj zajednici koja pokazuje iznimnu uključenost na području brige za okoliš. U ovog kategoriji natječu se svi subjekti koji imaju posebno iskazan utjecaj održivog turizma kroz doprinos očuvanju prirode i okoliša, zaštite bioraznolikosti te očuvanje kulturne baštine. Načela kojih se predlagatelji i kandidati moraju pridržavati su briga o lokalitetima baštine kao i pružanju visoko kvalitetnih doživljaja posjetiteljima. Kandidati moraju pružati svojim gostima jedinstven doživljaj za posjetitelje te faktor različitosti koji ih izdvaja od ostalih.

Nagrade su uručili predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar turizma Gari Cappelli, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Na završnoj svečanosti proglašenja uz virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i  požeško-slavonskog Alojza Tomaševića nazočile su i direktorice županijskih turističkih zajednica Martina Jakelić i Maja Jakobović Vukušić.

Galerija slika